Βουλή: Επανέλαβε το σχέδιο του υπουργείου η Κεραμέως – Ζητά από τους γονείς να γυρίσουν από τις διακοπές

Βουλή: Επανέλαβε το σχέδιο του υπουργείου η Κεραμέως – Ζητά από τους γονείς να γυρίσουν από τις διακοπές

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα είπε χθες Δευτέρα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ανέφερε και πάλι ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να πάρει παράταση, κατά την ενημέρωση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών και ζήτησε και πάλι από τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους μέχρι τέλος του μήνα. 

«Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση διεθνώς, το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά έχει προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα», είπ..

«Οι εκπαιδευτικές δομές θα ανοίξουν με αυξημένα μέτρα πρόληψης, με βάση τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» , σημείωσε η υπουργός και τόνισε ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση πραγματικών δεδομένων και επιστημονικών μελετών και στοιχείων.

Η Ν.Κεραμέως επανέλαβε την προτροπή της προς όλους τους φορείς της χώρας να συμπράξουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Πορευόμαστε βήμα- βήμα με τους εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε και ναι, δεν διστάζουμε να αναθεωρούμε οποιαδήποτε απόφαση, αν αλλάζουν τα πραγματικά δεδομένα», είπε και τόνισε ότι η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη. «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πνευματική, ψυχοσωματική εξέλιξή τους», είπε τονίζοντας ότι μέλημα του υπουργείου είναι το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας που απαιτεί επιστροφή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι τα σχολεία, οι εκπαιδευτικές δομές.

Σχετικά με τα σχολεία η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση στην έναρξη λειτουργίας.

Η ίδια προέτρεψε τους γονείς να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter