Βουλή: Καταγγελία Πολάκη για νέο δώρο της κυβέρνησης στον Βασιλάκη της Aegean

Βουλή: Καταγγελία Πολάκη για νέο δώρο της κυβέρνησης στον Βασιλάκη της Aegean

«Θέλετε να σπρώξετε 13 εκατομμύρια ευρώ στον Βασιλάκη της Aegean» κατήγγειλε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που αφορά την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ,

Παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις που είχαν δοθεί στην εν λόγω σύμβαση από την προηγούμενη κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιλέγει να αποδεσμεύσει την Πολεμική Αεροπορία από την επιχειρησιακή ευθύνη των αεροδιακομιδών, επιτρέποντας την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, του οποίου τα μέσα θα επιτάσσονται.

«Είναι προβληματικό πολιτικά» αρκέστηκε να σχολιάσει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ενώ ο Π. Πολάκης τόνισε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη: «Αυτή η αλλαγή που κάνετε εδώ έχει ονοματεπώνυμο. Η τροποποίηση γίνεται παρά μόνο γιατί το δέχεται το Ίδρυμα ¨Νιάρχος¨, γιατί θέλετε να σπρώξετε 13 εκατομμύρια ευρώ στο Βασιλάκη της Aegean».

Διαβάστε επίσης: Σώζουν την Aegean ή τον κρυφό χρηματοδότη της Μαρέβας;

«Δεν φτάνουν τα 130 που παίρνει από επιχορηγήσεις και δεν παίρνουμε πενιά, ούτε μετοχή…» υπενθύμισε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας αναφορικά με την κρατική ενίσχυση που δίνεται στην αεροπορική εταιρία χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το Δημόσιο. «Μην το κάνετε» προέτρεψε ο Π. Πολάκης τον Β. Κοντοζαμάνη, ξεκαθαρίζοντας πως ο υφυπουργός Υγείας θα φέρει την ευθύνη για την απεμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας από τη διαχείριση των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter