Βουλή: Μαρτίνης – Βορίδης στην πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής για την υγεία

Βουλή: Μαρτίνης – Βορίδης στην πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής για την υγεία

Εντυπωσιακή ….πρεμιέρα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία αναμένεται αύριο το μεσημέρι στην Βουλή. “Πρώτα ονόματα” ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνης αλλά και ο πρώην υπουργός υγείας, Μάκη Βορίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές – μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ζητήσουν να κληθεί στην επιτροπή ο Α.Μαρτίνης που είναι προφυλακισμένος. Αντικείμενο της εξέτασης το πόσο και πώς ζημιώθηκε το δημόσιο ταμείο από την ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος. Επίσης για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι υπουργοί Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Παράλληλα θα έρθει στο προσκήνιο η υπόθεση Βορίδη-Σαλμά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στοχεύσουν στην υπόθεση του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου που υπερτιμολογούσε αρθροσκοπήσεις. Αυτές φέρονται να “καλύφθηκαν” από υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Μ.Βορίδης. Οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ζητήσουν την μελέτη της συγκεκριμένης δικογραφίας.​

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανολογείται ότι θα υψωθούν οι τόνοι με κατηγορίες για αστήρικτη σκανδαλολογία.

Στην αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή αναμένεται να αρχίσει να μπαίνει στην ουσία του έργου της, αφού οι έως τώρα συνεδριάσεις είχαν μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter