Βουλή: Με περιστολή δικαιωμάτων το νομοσχέδιο για το άσυλο (Live)

Βουλή: Με περιστολή δικαιωμάτων το νομοσχέδιο για το άσυλο (Live)

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το άσυλο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έχει δεχτεί σφοδρότατες επικρίσεις για τις διατάξεις του που φέρνουν περιορισμό δικαιωμάτων και απειλές μαζικών απελάσεων

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το άσυλο που έχει δεχτεί σφοδρότατες επικρίσεις τόσο για την ολιγοήμερη διαβούλευση όσο και γι’αυτές καθαυτές τις διατάξεις του που εγκυμονούν σοβαρούς περιορισμούς δικαιωμάτων για χιλιάδες ανθρώπους. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να «βαφτίσει» μεταναστευτικό το προσφυγικό ζήτημα, ένα εκ του πονηρού παιχνίδι με τις λέξεις που επιδιώκει να χαϊδέψει τα πιο συντηρητικά ακροατήρια και τα ακροδεξιά αντανακλαστικά. Στη συζήτηση αναμένεται να παρέμβουν πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μιλήσουν 90 βουλευτές.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικρίθηκε έντονα από τους φορείς που κλήθηκαν στη Βουλή προκειμένου να εκφράσουν άποψη, προκάλεσε και τη σκληρή κριτική όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του ΚΙΝΑΛ το οποίο αναμένεται να το υπερψηφίσει.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Όλοι πλην ΚΙΝΑΛ διαφωνούν

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κάτι που αναμένεται να πράξουν και στην Ολομέλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, έντονη αναμένεται η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα για τις τροποποιήσεις που επιφέρει το νομοσχέδιο στη διαδικασία αίτησης ασύλου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter