Βουλή: Μομφή εναντίον Μιχαλολιάκου, Ηλιόπουλου και Κασιδιάρη

Βουλή: Μομφή εναντίον Μιχαλολιάκου, Ηλιόπουλου και Κασιδιάρη

Απόδοση μομφής εναντίον των Μιχαλολιάκου, Ηλιόπουλου και Καισιδιάρη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας. Η απόφαση για την προβλεπόμενη από τον Κανονισμό ποινή θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα μετά από σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ομόφωνα αποδεκτό έκανε η Επιτροπή Δεοντολογίας το σκεπτικό του προέδρου της Βουλής εναντίον των Μιχαλολιάκου, Ηλιόπουλου και Κασιδιάρη. Ο Νίκος Βούτσης παρέπεμψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τους τρεις χρυσαυγίτες με πρόταση μομφής λόγω αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και συγκεκριμένα εξαιτίας των σκαιών αναφορών κατά του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο ΠτΒ διατυπώνει πρόταση μομφής μόνο σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Σε περίπτωση που η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια κάνει δεκτή την πρόταση του προέδρου, τότε αυτό συνεπάγεται στην αυτοδίκαιη περικοπή του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης του εκτρεπόμενου βουλευτή. Πάντως, επειδή οι χρυσαυγίτες δεν μοιάζουν να αποθαρρύνονται από τέτοιου είδους ποινές, ο κ. Βούτσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί το κοινοβουλευτικό ποινολόγιο.

Κατά τις πληροφορίες του DocumentoNews.gr, ο εκπρόσωπος του φασιστικού μορφώματος στην Επιτροπή, Χρήστος Παππάς, υπερασπίστηκε πλήρως την αισχρή φρασεολογία των ομοϊδεατών του. Ηλιόπουλος και Κασιδιάρης απέστειλαν υπομνήματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κάτι που ο Μιχαλολιάκος δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με πρόταση μομφής εναντίον του.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην Επιτροπή, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζήτησε να διευρυνθεί το πλαίσιο επιβολής ανάλογων ποινών και για παρεμφερείς φράσεις τύπου: «γερμανοτσολιάδες», «προδότες» κοκ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter