Βουλή: Μόνο η Ελληνική Λύση υπέρ του τερατουργήματος Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Βουλή: Μόνο η Ελληνική Λύση υπέρ του τερατουργήματος Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Τη σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην βεβαίως της Ελληνικής Λύσης, προκάλεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συγκρότηση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «καθεστώς Κορκονέα στα Πανεπιστήμια», τονίζοντας πως η κυβέρνηση «τρέχει» να νομοθετήσει αυτήν τη «θεσμική εκτροπή» γιατί νομίζει ότι θα πιάσει στον ύπνο την ακαδημαϊκή κοινότητα. Κατά την γνώμη του, το επίμαχο νομοσχέδιο έχει δύο άξονες. Ο ένας αποσκοπεί στη μείωση των εισακτέων και ο δεύτερος στην επιβολή «καθεστώτος Όργουελ στα Πανεπιστήμια» με κοινό παρανομαστή «το χτύπημα της Δημοκρατίας». Επέκρινε δε την τοποθέτηση καμερών στις πανεπιστημιακές αίθουσες, οι οποίες θα είναι ανενεργές μόνο κατά την ώρα των μαθημάτων, κάτι που σημαίνει πως οι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών (π.χ. συνελεύσεις) θα καταγράφονται.

«Δεν χρειάζεται ειδικό αστυνομικό σώμα στα ΑΕΙ»

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, η ειδική αγορήτρια ξεκαθάρισε την αντίθεση του κόμματος στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και στηλίτευσε την αντιδραστική και αναχρονιστική νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, εντόπισε την αντίφαση που γεννάται από τα διθυραμβικά σχόλια κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου τη στιγμή που δρομολογείται η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. «Μυαλό δεν βάζετε. Προτιμάτε την επίδειξη ισχύος αντί του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης. Αξιοποιείτε την τηλεκπαίδευση στις σχολές και προσπερνάτε το διάλογο» είπε.

«Αποσύρετε το νομοσχέδιο»

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει το νομοσχέδιο. «Αποσύρετέ το γιατί προκαλείτε» συνέστησε και επισήμανε με νόημα πως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας μόνο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα παρέμειναν κλειστά. «Τα εμπορικά κέντρα μπορούν να είναι ανοιχτά, αλλά όχι τα Πανεπιστήμια» παρατήρησε.

«Ασκήσεις αυταρχισμού»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σοφία Σακοράφα, ειδική αγορήτρια του ΜΕΡΑ25. «Είναι τόσο προφανή και εξοργιστικά αυτά που προωθείτε που δεν υπάρχει κανένα πεδίο διαλόγου ή σύνθεσης απόψεων» ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας κι εκείνη με τη σειρά της την αντίφαση που προκαλεί η δρομολόγηση της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας μετά την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου.

Υπέρ της αστυνόμευσης των ΑΕΙ η Ελληνική Λύση

Στο πλευρό της επικείμενης εμπλοκής της αστυνομίας στη φύλαξη των ΑΕΙ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Συγκεκριμένα, η ειδική αγορήτρια του κόμματος, Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλου, ανέφερε ότι «είμαστε υπέρ του ασύλου ιδεών και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά είμαστε κατά του ασύλου παρανομίας και εγκληματικότητας» προκειμένου τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να μην είναι «έρμαια στην αυθαιρεσία και την παραβατικότητα». Κατά τα λεγόμενά της, πρέπει να μπει τελεία στα φαινόμενα παραβατικότητας, αφού «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή και τη δημόσια περιουσία. Πολλώ δε μάλλον, με τα δημόσια Πανεπιστήμια». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter