Βουλή: Ομόφωνη αποβολή της Χρυσής Αυγής

Βουλή: Ομόφωνη αποβολή της Χρυσής Αυγής

Με κενά τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, η συζήτηση του νομοσχεδίου που αποτυπώνει την συμφωνία με τους δανειστές, μετά την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε στην απόφαση που βασίζεται στο άρθρο 81 παρ.5 του κανονισμού της Βουλής, επικαλούμενος τόσο τη γενική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και το επίμαχο επεισόδιο της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια. Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική κάλυψη που παρείχε το κόμμα της Χ.Α. σε αυτές τις πρακτικές, μιλώντας για στήριξη «θλιβερών και αντιδημοκρατικών επεισοδίων», που «προστίθενται σε μία σειρά γεγονότων την τελευταία πενταετία», όπως οι απειλές και οι προπληλακισμοί βουλευτών.

Τα μέλη της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες συζήτησης του νομοσχεδίου. Σύμφωνα όμως με όσα προβλέπονται στο άρθρο 81 του κανονισμού, μπορούν να μετέχουν σε τυχόν ψηφοφορίες που θα διενεργηθούν. ‘Όμως η παρουσία τους θα περιοριστεί στο δικαίωμα της άσκησης της ψήφου και δεν μπορούν στην συνέχεια να παραμείνουν στα έδρανα. ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter