Βουλή: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες σύγκρουσης για Novartis – Οικονομία

Βουλή: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες σύγκρουσης για Novartis – Οικονομία

Στο «κόκκινο» αναμένεται να φτάσει το επόμενο διάστημα η πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο το Novartis – Gate αλλά και τον οδικό χάρτη της μετάβασης της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Στις 18 Μαΐου ορίστηκε η συζήτηση του πορίσματος της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, με την Ολομέλεια να ρίχνει και τυπικά την αυλαία της εμπλοκής της Βουλής στη διερεύνηση του σκανδάλου, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην τακτική δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε έντονα πολωμένο κλίμα, αναδεικνύοντας όλο το πλαίσιο που οδήγησε την πλειοψηφία στην επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη αλλά και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που ζητούσε διερεύνηση της υπόθεσης, με κίνδυνο παραγραφής των τυχόν αδικημάτων.

Μετά από λίγα 24ωρα και συγκεκριμένα στις 22 ή στις 23 Μαΐου θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τους όρους που η χώρα θα περάσει στη μεταμνημονιακή φάση. Επ’ αυτού, δύο διαφορετικές πολιτικοοικονομικές θεωρήσεις θα συγκρουστούν. Η μεν κυβέρνηση θα αναπτύξει και θα υποστηρίξει το πλάνο της καθαρής εξόδου και ΝΔ – ΔΗΣΥ από κοινού θα υπερασπιστούν το πλάνο της πιστοληπτικής γραμμής, την οποία προτάσσει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis, Γιάννης Στουρνάρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter