Βουλή: Πανεπιστημιακή αστυνομία και «αβάντα» στους κολεγιάρχες με την… υπογραφή ΝΔ και Ελληνικής Λύσης

Βουλή: Πανεπιστημιακή αστυνομία και «αβάντα» στους κολεγιάρχες με την… υπογραφή ΝΔ και Ελληνικής Λύσης

«Κλείδωσε» η παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια, η απαξίωση των δημοσίων πανεπιστημίων αλλά και οι νέες παροχές στους κολεγιάρχες το βράδυ της Πέμπτης, καθώς υπερψηφίστηκε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.

Αν και η εκπαιδευτική κοινότητα βρισκόταν σε αναβρασμό, φωνάζοντας «βροντερό όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομοκρατούμενα ΑΕΙ, ενισχυμένα κολέγια και περαιτέρω απαξίωσης της δημόσιας παιδείας, οι βουλευτές της κυβέρνησης μαζί με την πλειοψηφία εκείνων της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν «υπερ» του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως.

«Ναι» στο νομοσχέδιο είπαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ την αντίθεσή τους με αρνητική ψήφο δήλωσαν 132 βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, με δύο βουλευτές του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου να απέχουν από τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Ο Όργουελ θα ζήλευε τον τρόπο που διαχειρίζεστε την κοινή γνώμη»

Μητσοτάκης για δημόσια Πανεπιστήμια: «Κοπέλες βιάζονται, ναρκωτικά διακινούνται και καθηγητές χτυπιούνται»

Γεροβασίλη: Δεν δέχομαι να αντιμετωπίζετε τα παιδιά μας ως υπόπτους και να τα παρακολουθείτε

Μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Πέμπτης, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί φορείς κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην Αθήνα, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε στη Βουλή στις 18:00. Λίγο πριν τις 20:00 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν να αποχωρούν προς το σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στην Καμάρα. Δείτε τα βίντεο του documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter