Βουλή: Παρατηρήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής για το μέρισμα

Βουλή: Παρατηρήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής για το μέρισμα

Παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις ήσσονος σημασίας εντοπίζονται στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής προς τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τη «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος».

Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής επισημαίνει πως πέρα από τα «κριτήρια εισοδήµατος, περιουσίας και διαµονής» η θέσπιση «άλλων» κριτηρίων διά της κοινής υπουργικής απόφασης «δεν φαίνεται να αποτελεί επιτρεπτή, κατά το Σύνταγµα, νοµοθετική εξουσιοδότηση».

Επίσης, με δεδομένο πως το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος δύναται να αυξηθεί, η Επιστημονική Επιτροπή προειδοποιεί πως «πρέπει να τεθούν συγκεκριµένα δηµοσιονοµικά κριτήρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη για την τυχόν προσαύξησή του κατά την έκδοση της ως άνω κοινής υπουργικής απόφασης».

Να μην πληρωθούν οι προμηθευτές της ΔΕΗ

Σχετικά με την πρόβλεψη της απόφασης του ΥΠΟΙΚ για την πλήρη ή μερική κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, η Επιστημονική Υπηρεσία χαρακτηρίζει ως αυτονόητη την αποκλειστική κάλυψη του κόστους παροχής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας «και όχι άλλα κόστη των προµηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξίζει να προστεθεί πως πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν στο documentonews.gr πως εφόσον εκκρεμεί η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει εκεί».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/11/17/5a0eb46fcd3a186f7e6c7633.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter