Βουλή: Προς αναθεώρηση οι Κώδικες

Βουλή: Προς αναθεώρηση οι Κώδικες

Θέμα χρόνου θεωρείται η αναθεώρηση των Κωδίκων (Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Ποινικός Κώδικας) από τη Βουλή μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά τις πληροφορίες, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την αναθεώρηση των παρωχημένων κωδίκων θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί η ειδική διαδικασία που προβλέπεται και στην οποία είτε οι αλλαγές γίνονται ολιστικά αποδεκτές ή το αντίστροφο από τα κόμματα.

Επίσης, αναμένεται η κύρωση σύμβασης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δωρεά που θα κατευθυνθεί στον εκσυγχρονισμό των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ, στα Pet-ct και στα κυκλοτρόνια, ενώ εξελίξεις θα προκύψουν και για δικογραφία που είχε έρθει στη Βουλή και αφορά τον Γ. Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη με το σκεπτικό ότι μόνο οι δομές της Τρίτης Εξουσίας είναι αρμόδιες προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη Βουλή θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις οικιστικές πυκνώσεις, έχοντας τις ανάλογες τροποποιήσεις μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ στο πρόσφατο παρελθόν. Να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στους δασωμένους αγρούς και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter