Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης διαφώνησε με το ποσοστό εισόδου του ιδιώτη επενδυτή στο συνεταιριστικό κεφάλαιο και υπογράμμισε ότι απουσιάζουν δικλείδες ασφαλείας.

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας υπογράμμισε ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των αγροτών που περίμεναν ένα νέο συνεταιριστικό πλαίσιο με περισσότερα ατομικά κίνητρα, περίμεναν περισσότερη καινοτομία και εκσυγχρονισμό του συνεταιριστικού πλαισίου.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι και ο νόμος αυτός, όπως και οι προηγούμενοι, δεν βοήθησαν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ, πλέον, οι επενδυτές θα καρπωθούν τα πάντα.

O εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο διευκολύνει να περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτικών συνεταιρισμών, με πολύ λίγα χρήματα, σε ιδιώτες.

Ο εισηγητής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης επέμεινε ότι στόχος είναι να δοθεί η χρηματοδότηση της ΚΑΠ και η περιουσία των αγροτικών συνεταιρισμών.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter