Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο σχετικά με τις διαδηλώσεις – Δείτε LIVE τη συνεδρίαση

Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο σχετικά με τις διαδηλώσεις  – Δείτε LIVE τη συνεδρίαση

Κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη ψήφιση του νομοσχεδίου που βάζει όρια και προϋποθέσεις στις διαδηλώσεις με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ με το ΜέΡΑ25 καταγγέλλουν «χουντικής έμπνευσης» διατάξεις, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιμένει ότι ο νόμος θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί, υποστηρίζοντας ότι ρυθμίζονται μόνο ζητήματα μικρών διαδηλώσεων και όχι μεγάλων κινητοποιήσεων. Το νομοσχέδιο στηρίζει τελικά και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Ελληνική Λύση ασκεί κριτική εκ δεξιών, ζητώντας αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήλθε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, ενώ αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, η ομιλία του οποίου είναι σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η χώρα μπαίνει σε μια σκληρή περίοδο, και χρειάζεται «ηγεσία για να πατήσει γερά στα πόδια της, όχι αυταρχισμό και καταστολή».

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter