Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο σχετικά με τις διαδηλώσεις – Δείτε LIVE τη συνεδρίαση

Κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη ψήφιση του νομοσχεδίου που βάζει όρια και προϋποθέσεις στις διαδηλώσεις με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ με το ΜέΡΑ25 καταγγέλλουν «χουντικής έμπνευσης» διατάξεις, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιμένει ότι ο νόμος θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί, υποστηρίζοντας ότι ρυθμίζονται μόνο ζητήματα μικρών διαδηλώσεων και όχι μεγάλων κινητοποιήσεων. Το νομοσχέδιο στηρίζει τελικά και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Ελληνική Λύση ασκεί κριτική εκ δεξιών, ζητώντας αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήλθε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, ενώ αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, η ομιλία του οποίου είναι σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η χώρα μπαίνει σε μια σκληρή περίοδο, και χρειάζεται «ηγεσία για να πατήσει γερά στα πόδια της, όχι αυταρχισμό και καταστολή».

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση