Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (Live)

Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (Live)

Ψηφίζονται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό τη μορφή τροπολογιών, τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Παρακολουθείστε Live τη συζήτηση και όλες τις εξελίξεις.

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Οι τροπολογίες θα ενταχθούν στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες θα περιλαμβάνουν θέματα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, Συνταξιοδοτικό, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικονομικά των κομμάτων, το αφορολόγητο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, στο οποίο εντάσσονται οι τροπολογίες, με στόχο η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις πέντε το απόγευμα, ώστε ως τις 18:00 να έχουν ολοκληρωθεί οι ονομαστικές ψηφοφορίες, αν υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η χώρα απέδειξε ότι είναι απολύτως συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της έναντι των θεσμών και πλέον στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης- εκτός από την έγκριση της «έκθεσης συμμόρφωσης» και το «πράσινο φως» προς τον ESM για την εκταμίευση της δόσης- η συζήτηση μπορεί να επικεντρωθεί στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοσθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

Όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ζήτημα είναι να επαρκεί ο περαιτέρω προσδιορισμός του βαθμού χρήσης των «εργαλείων» για το χρέος, προκειμένου να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Δηλαδή, να εγγυάται την ανάπτυξη της οικονομίας και την πρόσβασή της Ελλάδας στις αγορές χρήματος με βιώσιμους όρους

Η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στον τρόπο που νομοθετεί» η κυβέρνηση και ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν επίσης αρνητικά.

Ο κ. Τσιάρας, κατήγγειλε την πρακτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αφού μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδουν με την σοβαρή λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσιάρας κατέθεσε εκ μέρους του κόμματός του την πρόταση να κατατεθεί ξεχωριστό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ψηφιστεί την Δευτέρα.

Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία για νέες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση αν και μετέφερε προς τα κόμματα ότι οι προθεσμίες για να ψηφιστούν τα μέτρα είναι ασφυκτικές. 

Φώφη Γεννηματά

«Μετά το αφήγημα για “κανένα μέτρο”, μας φόρτωσαν 4,5 δισ. και τώρα με τις τροπολογίες νέα μέτρα» τονίζει σε δήλωσή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Για τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο αυτοεξευτελισμός δεν έχει όρια. Αρκεί να μείνουν στην καρέκλα. Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς και τις γραβάτες για το χρέος, το μόνο στο οποίο ελπίζουν πια είναι? η δόση. Δυστυχώς για τη χώρα ο κατήφορος συνεχίζεται. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο. Η καταδίκη του ελληνικού λαού έρχεται αμείλικτη» προσθέτει η κ. Γεννηματά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter