Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για τα ΜΜΕ – 153 οι υπογραφές για να συζητηθεί

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για τα ΜΜΕ – 153 οι υπογραφές για να συζητηθεί

Κατατέθηκε το σχετικό έγγραφο και η συζητηση ορίστηκε για την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.

Από 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπογράφεται – με πρώτη υπογραφή αυτή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα – το αίτημα προς την Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.

Το σχετικό αίτημα αποτελεί τυπική προϋπόθεση για την διενέργεια της συζήτησης, η οποία έχει οριστεί να γίνει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Το ελάχιστο που απαιτείται είναι το αίτημα 60 βουλευτών.

‘Όπως επισημαίνεται στο κείμενο: «Μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη γιασυζήτηση, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 148, παρ. 3του Κανονισμού της Βουλής, που θα διεξαχθεί με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 137»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter