Βουλή: Συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο – Παρέμβαση Μητσοτάκη και Τσίπρα (LIVE)

Βουλή: Συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο – Παρέμβαση Μητσοτάκη και Τσίπρα (LIVE)

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συζητείται σήμερα, στη Βουλή, ενώ τον λόγο λαμβάνει και πρωθυπουργός, στις 13:00.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες θα παρέμβει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ)2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις» εισάγονται διατάξεις που περιλαμβάνουν:

– Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, αφ’ ενός, με την παροχή φορολογικών κινήτρων και στοχευμένων φορολογικών απαλλαγών, και αφ’ ετέρου με την εξωδικαστική επίλυση εκκρεμών φορολογικών διαφορών.

– Σημαντικές παρεμβάσεις στο πεδίο της εξώδικης επίλυσης των εκκρεμών ενώπιον των δικαστηρίων φορολογικών διαφορών.

– Παρεμβάσεις για την ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ.

– Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που παρέχει υποστήριξη, μέσω της συνεισφοράς του Δημοσίου, για την αποπληρωμή δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, σε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς επιπτώσεις του κορωνοϊού.

– Το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

– Ρυθμίσεις για την παροχή της εγγύησης του Δημοσίου προς όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

– Οργανωτικές ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις, που, μεταξύ άλλων, αφορούν δημοσιονομικές ρυθμίσεις, την υποστήριξη της λειτουργίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την επίλυση θεμάτων για την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την άσκηση κτηματολογικών αγωγών κ.ά.

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter