Βουλή: Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Βουλή: Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αφορά τις ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλεια, την αδήλωτη εργασία και την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και η μεταρρύθμιση που αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την πλήρη ετοιμότητα των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τον ενημέρωσε ότι από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.

Επίσης, υπήρξε αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων, ενώ όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter