Βουλή: Την Πέμπτη προ ημερησίας για τη συμφωνία του Εurogroup – Τελευταία διορία στον Δημήτρη Καμμένο

Βουλή: Την Πέμπτη προ ημερησίας για τη συμφωνία του Εurogroup – Τελευταία διορία στον Δημήτρη Καμμένο

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια η συμφωνία μεσοπρόθεσμης ρύθμισης του χρέους, με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Τελευταία διορία παραίτησης στον Δ. Καμμένο, ενώ οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός της συζήτησης και ψήφισης του «Κλεισθένη» σε Επιτροπή και Ολομέλεια.

Στην απόφαση να ενημερωθεί η Βουλή για την έκβαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου την ερχόμενη Πέμπτη -επί τη βάση του αιτήματος της ΝΔ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση- προχώρησε η Διάσκεψη των Προέδρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr που επιβεβαιώθηκαν και από την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον Ν. Βούτση.

Κατά τα φαινόμενα, αν και είχαν κινηθεί οι διαδικασίες και από την πλευρά της πλειοψηφίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σχετική ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας αναφορικά με τη μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους, τελικά διαφαίνεται πως η διαδικασία θα διεξαχθεί με βάση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην αποτελέσει το δεδομένο αυτό πεδίο στείρας και μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Βουλής, προκρίθηκε η αποδοχή του αιτήματος της ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων δίχως όμως να αναιρείται η πρόθεση της πλειοψηφίας για ενημέρωση του Σώματος. «Το ένα χωνεύει το άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε στην Διάσκεψη των Προέδρων πως δίνεται έως την Πέμπτη διορία στον Δ. Καμμένου για να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής μετά την ανεξαρτητοποίησή του, με τις ίδιες πηγές να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής με σκοπό να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Ο κ. Βούτσης, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, τόνισε πως δύο είναι τα τινά από τη μη παραίτηση του Δ. Καμμένου: Πρώτον, ότι στο προεδρείο της Βουλής μετέχουν μόνο εκπρόσωποι κομμάτων, ιδιότητα την οποία απώλεσε ο Δ. Καμμένος μετά την ανεξαρτητοποίησή του, και δεύτερον, ότι οι ΑΝΕΛ υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν εκπροσωπούνται στο προεδρείο. Κατέστησε γνωστό πως σχεδόν όλοι όσοι παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη συναινούν με την παραίτηση του Δ. Καμμένου και γι’ αυτό έδωσε τελεσίγραφο στον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος έως την Πέμπτη.

Επίσης, το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, γνωστό και ως «Κλεισθένης», αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ στην Ολομέλεια θα συζητηθεί 12 και 13 Ιουλίου, όταν και θα τεθεί προς ψήφιση.

«Αδικήθηκε η Παπακώστα»

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην επιστολή που απέστειλε η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, στον ίδιο για να του γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών, καθόσον πληρείται η αριθμητική προϋπόθεση του Κανονισμού για δέκα βουλευτές.

«Αδικήθηκε η κ. Παπακώστα από κάποια δημοσιεύματα» σχολίασε ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε η πρώην βουλευτής της ΝΔ για το ότι συνυπολόγισε στην πρωτοβουλία της και τους τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από νεοναζιστικό μόρφωμα. Παρατήρησε, όμως, ότι και η ίδια ίσως δεν συνυπολόγισε όλες τις παραμέτρους, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Επ’ αυτού, υποστήριξε πως θα ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την καλύτερη εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου και εκείνοι να «έχουν έντονη και ουσιαστική παρουσία» στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter