Βουλή: Την Τρίτη εξετάζονται οι ενστάσεις των υποψηφίων για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών

Βουλή: Την Τρίτη εξετάζονται οι ενστάσεις των υποψηφίων για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου, όπου και θα εξετάσει τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει διάφοροι υποψήφιοι για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών στις τέσσερις διευθύνσεις της Βουλής.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr και το Documento, αν και για πρώτη φορά επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στην όλη διαδικασία επιλογής ο νόμος Βερναρδάκη, ο οποίος προάγει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στη Δημόσια διοίκηση, εντούτοις τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν με την μοριοδότηση των υποψηφίων προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις αλλά και ψιθύρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν υποβάλλει ενστάσεις οι μισοί σχεδόν από τους υποψηφίους. Από αυτούς οι τέσσερις είναι μάλιστα υψηλών προσόντων καθώς διαθέτουν διδακτορικό τίτλο σπουδών, ενώ ακόμη διαθέτουν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Οι υποψήφιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε η βαθμολογία τους να είναι υψηλότερη από αυτή που ανακοινώθηκε καθώς δεν αναγνωρίστηκαν βασικά προσόντα που διαθέτουν.

Η συνεδρίαση της Τρίτης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική. Τόσο για το κύρος όσο και για την αξιοπιστία της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής της Βουλής. Μετά την απόφαση της Επιτροπής επί των ενστάσεων ακολουθεί η προσωπική συνέντευξη και, στη συνέχεια, η επιλογή των τριών πρώτων από τη συνολική διαδικασία σε κάθε γενική διεύθυνση. Με εισήγηση του γενικού γραμματέα της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής θα επιλέξει ανάμεσά τους τον προϊστάμενο κάθε μιας από τις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής.

Το ίδιο όργανο αποφασίζει και για τις ενστάσεις

Το βάρος πέφτει ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και στην Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, καθώς θα επανεξετάσουν τη συνάφεια μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που είχαν απορριφθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τις ενστάσεις εξετάζει η ίδια Επιτροπή που μοριοδότησε και τους υποψηφίους και κατά των αποφάσεών της υπεβλήθησαν.

Το ερώτημα που τίθεται και μένει να φανεί είναι τελικά εάν θα ευνοηθούν οι υποψήφιοι που είναι προσκείμενοι στη ΝΔ, για τους οποίους στους διαδρόμους της Βουλής ψιθυρίζονται διάφορα. Ορισμένοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Documento», ότι η Επιτροπή ίσως και να αλλάξει τακτική και παραπέμψει τους υποψηφίους που ενίστανται στη χρονοβόρο και δαπανηρή διαδικασία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες του documentonews.gr. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter