Βουλή: Το έβαλε στα πόδια η ΝΔ από τη συζήτηση που επιτακτικά ζητούσε για τη σύμβαση με τη Lockheed (Video)

Βουλή: Το έβαλε στα πόδια η ΝΔ από τη συζήτηση που επιτακτικά ζητούσε για τη σύμβαση με τη Lockheed (Video)

Αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η ΝΔ παρόλο που η εν λόγω διαδικασία προγραμματίστηκε μετά και το επίμονο αίτημα της να συζητηθεί η σύμβαση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την εταιρία Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16. Πρόφαση αποτέλεσε η -κατά πολλούς- επικείμενη αποχώρηση του Π. Καμμένου από τη συγκυβέρνηση, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει ότι δεν τελεί υπό παραίτηση.

Ο Κ. Τασούλας, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήρε το λόγο και γνωστοποίησε την πρόθεση αποχώρησης της ΝΔ, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν το κόμμα του να ζητήσει τη συζήτηση της σύμβασης στις δύο συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

«Η σημερινή διαδικασία είναι πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη, και πραγματοποιείται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες με έναν απερχόμενο υπουργό Εθνικής Αμυνας. Είναι απολύτως ασυνήθιστη η διαδικασία. Τόσο σημαντικά θέματα είναι ανεπίτρεπτο να συζητούνται παρουσία Υπουργού που χθες προανήγγειλε αποχώρησή του» είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ εκτιμά ότι τέτοια θέματα είναι πολύ σημαντικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η χθεσινή δήλωση του υπουργού ότι παραδίδει τα καθήκοντά του, αναγκάζει την ΝΔ τόσο σημαντικά θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχό του. Αποχωρούμε της συζήτησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου».

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Αμέσως, το λόγο ζήτησε και πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υποβάλλει παραίτηση και πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση», είπε ο κ. Καμμένος ενώ παράλληλα οι βουλευτές της ΝΔ έφευγαν από την αίθουσα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση της ΝΔ για το Κοινοβούλιο, την ηγεσία των Ε.Δ., καθώς -κατά τα λεγόμενά του- η αξιωματική αντιπολίτευση άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και μετά το βάζει στα πόδια ζητώντας συγγνώμη από την αμερικανική πρεσβεία.

«Άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όταν εν συνεχεία αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΑΒ και απώλεια 230 εκατομμυρίων για το δημόσιο, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, αλλάζει τη στάση της, ισχυρίζεται ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους, ζητάει συγνώμη και μετά το βάζει στα πόδια. Την καταγγέλω. Εμείς είμαστε εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter