Βουλή: Χωρίς ακαδημαϊκή εκπροσώπηση η συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου

Βουλή: Χωρίς ακαδημαϊκή εκπροσώπηση η συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου

Άφαντος ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων, Β. Χρυσικόπουλος, από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου και Νομικής Πατρών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χρυσικόπουλος δεν έστειλε αντικαταστάτη ή έστω ένα υπόμνημα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης την ώρα που συζητείται ένα ζήτημα με ιστορικό και κινηματικό φορτίο για την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας ενώ παράλληλα επίκειται η κατάργηση και της υπό σύσταση Νομικής Πατρών.

Διαβάστε επίσηςΣφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τους φορείς για την κατάργηση της νομικής Πατρών

Η προκλητικότητα της απουσίας του προέδρου της Συνόδου Πρυτάνεων επιτείνεται από τα λεγόμενα του πρόεδρου της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος έκανε λόγο για εκκένωση των Πανεπιστημίων ακόμη και με βίαιο τρόπο. Προφανώς, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ασύλου, με μόνη διευκρίνιση ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του «μπαμπούλα» και του βίαιου καταστολέα, ούτε να πληρώσει την ανεπάρκεια του κράτους.

Μάλιστα, η κατάργηση του κεκτημένου που κερδήθηκε με αίμα από τη φοιτητική κοινότητα δεν απασχόλησε καν τη Σύνοδο των Πρυτάνεων. «Δεν έγινε έκτακτη Σύνοδος ούτε για το άσυλο, ούτε για τη Νομική Πάτρας» αποκάλυψε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου.

Τουλάχιστον, η κα Κυριαζοπούλου έσωσε τα προσχήματα για την «υποεκπροσωπούμενη» ακαδημαϊκή κοινότητα, εκφράζοντας την αντίθεσή της με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς υποστήριξε πως η είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο χώρο των Πανεπιστημίων πρέπει να αποτελεί υποχρέωση και ρίσκο των πρυτάνεων και μόνο.

Να σημειωθεί ότι η κα Κυριαζοπούλου δεν θα έδινε το «παρών» στην εν λόγω συνεδρίαση αν δεν καταργούταν η Νομική Πατρών και δεν μπορεί να συγκριθεί ο θεσμικός της ρόλος και λόγος στη διαδικασία με αυτόν του προέδρου της Επιτροπής Συνόδου Πρυτάνεων, ο οποίος οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την απροειδοποίητη απουσία του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter