Βουλή: Ύβρεις και απειλές από τον χρυσαυγίτη Λαγό: “Θα πεθάνετ..” – Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με το Νίκο Ξυδάκη (Video)

Βουλή: Ύβρεις και απειλές από τον χρυσαυγίτη Λαγό: “Θα πεθάνετ..” – Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με το Νίκο Ξυδάκη (Video)

Μεγάλη ένταση υπήρξε στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης με τη συνεδρίαση να διακόπτεται λόγω υβριστικής επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού κατά… πάντων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ενώ ο Γιάννης Λαγός ήταν στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής άρχισε να καθυβρίζει τους υπόλοιπους βουλευτές φωνάζοντας: «Είστε προδότες και πουλημένοι», ενώ ακούγεται να απειλεί κιόλας λέγοντας «Θα πεθάνετ…»

Νωρίτερα ισχυριζόταν πως θα πρέπει να καταρρίπτονται όλα τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν το FIR Αθηνών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ακολούθησε πρωτοφανής ένταση στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη να σηκώνεται για να κατεβάσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή από το βήμα, ενώ ο προεδρεύων, Σπύρος Λυκούδης, φώναξε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Ξυδάκης και Λαγός παραλίγο να πιαστούν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών της φρουράς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Βούτσης: Εξετάζεται η αποβολή της ΧΑ από τις συνεδριάσεις της Βουλής

«Αν αυτά συμβαίνουν στη Βουλή, φανταστείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και τι θα συμβεί αν εμείς δεν στείλουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγό και ανακοίνωσε ότι θα εξετασθεί η εφαρμογή του μέτρου της αποβολής της ΚΟ του κόμματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις.

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο Κοινοβούλιο και ζήτησε να ακολουθηθεί καταρχάς ο Κανονισμός για τα όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Ιω. Λαγός (σ.σ.παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας) και από κει και πέρα παραπομπή -με επίκληση του σχετικού άρθρου του Κανονισμού- για τη συλλογική παρουσία τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ και τον χρόνο που αυτό θα συμβεί (σ.σ. αποβολή από τις συνεδριάσεις).

«Οι αναφορές αυτές, φαίνεται ότι αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης, επίθεσης, διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να δημιουργούν τα αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στη γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να στηλιτευτούν, να απομονωθούν και να κολασθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και στον δημόσιο λόγο», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής. Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους ως καθήκον. Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, είτε σε απομονωμένες δικαστικές αίθουσες της περιφέρειας, είτε σε κωμοπόλεις και δήμους, είτε σε δρόμους όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι αυτές οι νοοτροπίες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

«Εμείς, όπως οφείλουμε τους δίνουμε το περιθώριο, εκείνοι όμως κάθε φορά που πιάνουν μικρόφωνο -ενδεχομένως γιατί θεωρούν ότι έρχονται σε επαφή με άλλα ακραία στοιχεία ή διχοτομούν άλλες παρατάξεις που αμφιταλαντεύονται σε αυτή τη φάση, είναι δικαίωμά τους- εκφράζουν λόγο μίσους και δεν θα το ανεχθούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φύγει από δω μέσα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter