Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Aυτό που ξεχωρίζει την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι η ύπαρξη ενός υλοποιήσιμου σχεδίου εφαρμογής, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Κατά τη σχετική ψηφοφορία, η ΝΔ, η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με αφορμή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αναδείξει τις ιδεολογικές, πολιτικές και πρακτικές διαφορές ανάμεσα στον «προοδευτικό» ΣΥΡΙΖΑ και την «συντηρητική, νεοφιλελεύθερη» ΝΔ, όπως είχε κάνει και προ δύο ημερών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Αυτές οι διαφορές που υπάρχουν και είναι τεράστιες, όπως είπε, θα αναδεικνύονται όλο και περισσότερο καθώς περνάει η λαίλαπα των Μνημονίων.

Στη Διαύγεια οι 2868 νέες θέσεις:

Λίγο πριν το τέλος της μαραθώνιας συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, πως αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια, με την έγκριση του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη για τα 2868 άτομα που θα στελεχώσουν τις 329 Τοπικές Μονάδες Υγείας που θα δημιουργηθούν μέχρι το τέλος του 2017 σε 65 πόλεις της χώρας.

Διαβάστε όλη την προκήρυξη και τις προθεσμίες ΕΔΩ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter