“Βουτηγμένος στα ναρκωτικά ο Χίτλερ”

“Βουτηγμένος στα ναρκωτικά ο Χίτλερ”

O Aδόλφος Χίτλερ ο άνθρωπος που αιματοκύλισε την Ευρώπη και όχι μόνο, ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Αυτó υποστηρίζει ο Νόρμαν Οχλερ, συγγραφέας του βιβλίου «Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ», το οποίο παρουσίασε η New York Post.

Ο Φύρερ δεν ήταν ικανός καν να παραστεί στα στρατιωτικά συμβούλια, εάν προηγουμένως δεν έπαιρνε τη δόση του από κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη ή οπιούχα, υπογραμμίζει ο συγγραφέας. Ο Νόρμαν Οχλερ, περιγράφει πως «οι φλέβες του Χίτλερ ήταν τόσο “σπασμένες”» κατά το τέλος του 1944, που ακόμα και ο προσωπικός του γιατρός «δεν μπορούσε πια να τις εντοπίσει». Από το φθινόπωρο του 1941 και το δεύτερο εξάμηνο του 1944, ήταν ελάχιστες οι μέρες που ο Γερμανός κατόρθωσε να είναι νηφάλιος.

“Όλη η χαρά και η ενέργεια που έπαιρνε στο παρελθόν από τις ζητωκραυγές του πλήθους, έπρεπε να αντικατασταθούν από τις χημικές ουσίες,” γράφει ο Όχλερ.

Μια από τις ιστορίες που αναφέρει ο συγγραφέας, έχει πρωταγωνιστές τον Χίτλερ και την ερωμένη του Εύα Μπράουν, που τον ακολουθούσε και στη χρήση ναρκωτικών. Μετά από μια νύχτα πάθους υπό την επήρεια ναρκωτικών, ο Χίτλερ δεν άφησε τον γιατρό του να τον εξετάσει για να μην δει στο σώμα του τα σημάδια από το άγριο πάθος της Εύας.

Ο Χίτλερ πάντως δεν ήταν ο μόνος από το Τρίτο Ράιχ που έκανε ναρκωτικά. Σύμφωνα με το βιβλίο, πολλοί Γερμανοί έκαναν χρήση μεθαμφεταμίνης, μέσω του χαπιού Pervitin, το οποίο στη συνέχεια μοιράστηκε και στους στρατιώτες, ιδιαίτερα στα μέτωπα της Γαλλίας.

Με παρενέργειες, όπως η παραίσθηση του αήττητου και την ικανότητα να κρατάει τον ασθενή ξύπνιο επί μέρες, το pervitin προωθούσε το «αδάμαστο πνεύμα της Άριας φυλής» για το οποίο καυχιόταν ο Χίτλερ.

Με αυτό το χάπι λέγεται πως ξεκίνησε και ο Χίτλερ, ο οποίος όμως, καθώς ο πόλεμος εξελισσόταν και τα πράγματα γίνονταν γι’ αυτόν πιο αγχωτικά, χρειάστηκε κάτι πιο «βαρύ». Έτσι, έφτασε στο σημείο να κάνει καθημερινά ενέσεις κοκαΐνης και άλλων οπιούχων.

Πηγή: New York Post

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter