Βούτσης: 10 έως 13 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

Βούτσης: 10 έως 13 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο αναμένεται ο πρωθυπουργός να επιστεφτεί το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες κήρυξης πρόωρων εκλογών παρέθεσε ο Ν. Βούτσης, ενημερώνοντας παράλληλα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τον προγραμματισμό της Βουλής.

Μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφτεί τον Προκόπη Παυλόπουλο μέσα στο τετραήμερο 10 έως 13 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής να επισημαίνει ότι συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί κάποια διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

Ως προς την τρέχουσα εβδομάδα, την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση των Κωδίκων (Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Ποινικός Κώδικας) στην αρμόδια Επιτροπή, ενώ στις 14:00 θα συζητηθούν τόσο η κύρωση συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν όσο και αυτή που αφορά το πρωτόκολλο με τη Ναγκόγια αναφορικά με τους γενετικούς πόρους. Την Πέμπτη, οι αναθεωρημένοι Κώδικες θα τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής και την Παρασκευή θα ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η οποία αφορά την προμήθεια δύο αεροπλάνων για αεροδιακομιδές και την επισκευή ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, την προμήθεια τεσσάρων μηχανημάτων PET-CT και τεσσάρων κυκλοτρονίων για παραγωγή ραδιοφαρμάκων.

Όπως είχε αναφέρει το Documento, εξελίξεις θα προκύψουν και για τη δικογραφία που είχε διαβιβαστεί κατά το παρελθόν στη Βουλή αναφορικά με τον Γ. Παπαντωνίου. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής θα στείλει επιστολή στον ανακριτή κ. Ορφανίδη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, ζητώντας του να προχωρήσει κανονικά στη διερεύνηση της υπόθεσης. Σημείωσε δε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει για να μην θεωρηθεί ότι η Βουλή θα καταστεί υπεύθυνη για ενδεχόμενη παραγραφή των τυχόν αδικημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter