Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάιο, εργαζόμαστε για τον Οκτώβριο

Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάιο, εργαζόμαστε για τον Οκτώβριο

«Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τον Μάιο, εργαζόμαστε για να γίνουν Οκτώβριο» είπε κατά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών ο πρόεδρος της Βουλής σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους.

Πέρα από το ζήτημα των εκλογών, o Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε πως την Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το πρωτόκολλο κύρωσης για την ένταξη της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ενώ προκάλεσε και πάλι τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον προκειμένου να διαπιστωθεί η θεσμική προσήλωση του προεδρείου της Βουλής. Μάλιστα, προέβλεψε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα κάνει πράξη την προαναγγελία κατάθεσης αιτημάτων ονομαστικών ψηφοφοριών για κάθε νομοσχέδιο.

Ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει για το τι ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής αναφορικά με τη διάλυση των Κ.Ο., ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι θα πράξει σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που θα λάβει από την Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Επανέλαβε, επίσης, την πρόθεση της πλειοψηφίας να λυθούν τα θέματα που είχαν ανακύψει, η οποία όμως δεν έτυχε αντίστοιχης υποστήριξης από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter