Βούτσης: Είμαστε κοντά σε βιώσιμη και διαχειρίσιμη συμφωνία

Βούτσης: Είμαστε κοντά σε βιώσιμη και διαχειρίσιμη συμφωνία

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες θα την έχουμε και θα την μελετήσουμε» είπε ο πρόεδρος της Βουλής από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 

Ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν οφείλεται στην κυβέρνηση. Ωστόσο συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής «έχει φτάσει η ωρίμανση» μετά από την πάροδο τόσου χρόνου, ώστε να κλείσει η συμφωνία και να προχωρήσουμε παρακάτω. 

Ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι τελικά το κείμενο της συμφωνία θα είναι κοινωνικά βιώσιμο και διαχειρίσιμο. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη συμφωνία και θα την συζητήσουμε» είπε και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η χώρα κάθε φορά που επίκειται κλείσιμο αξιολόγησης. «Θα δώσουμε τις μάχες , είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης και τόνισε τις προσπάθειες ορισμένων στο εσωτερικό να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αριστερή παρένθεση. «Νομίζω ότι γινόμαστε για τρίτη φορά παρένθεση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Με αφορμή τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα, ο κ. Βούτσης στην τοποθέτηση του στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «2017 Ελλάδα- Ευρώπη» υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, κάτι που συνομολόγησαν και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέλιας και ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης . Και οι τρεις ομιλητές ζήτησαν επιστροφή της πολιτικής , της δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Νίκος Βούτσης στην ομιλία του υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πιέζεται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως αυτές εκφράζονται από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όχι μόνο, είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Αναφερθείς στη Διακήρυξη της Ρώμης τόνισε ότι κατέδειξε πως η Γηραιά Ήπειρος κινείται χωρίς σταθερή πυξίδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι μια Ευρώπη δύο ή τριών ταχυτήτων δυσχεραίνει τις συγκλίσεις ενώ ζήτησε από τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να αντισταθούν στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία που παράγει τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας « το «ελληνικό ζήτημα» με όλες τις παραμέτρους του εντάσσεται και ανατροφοδοτείται στο ‘μεγάλο κάδρο’ των εξελίξεων στην Ε.Ε. Η χώρα μας για προφανείς και ιδιαίτερα αναγνωρισμένους στην παρούσα φάση λόγους αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην περιοχή μας, όχι μόνο λόγω του προσφυγικού και της γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή, αλλά και για λόγους οικονομικούς, αναπτυξιακούς όπως π.χ. οι ενεργειακοί δρόμοι και το διεθνές εμπόριο από την Ανατολή» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε «όσο και εάν έρχονται και επανέρχονται απόψεις για το grexit ή ακόμα κι αν μερικές φορές υφιστάμεθα συμπεριφορές αποικιακού χαρακτήρα, ή επίσης και οριακές απαράδεκτες απαιτήσεις ως χώρα ‘πειραματόζωο”—υπάρχουν οι αντικειμενικοί όροι ώστε η χώρα μας να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο».

Ο πρόεδρος της Βουλής σε άλλο σημείο της ομιλίας του εκτίμησε ότι ένα ευρύ αντιμνημονιακό ρεύμα, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να έχει λόγο και μία δυναμική ηγεμονίας και για την προετοιμασία για την Ελλάδα “μετά τα μνημόνια”.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιχειρηματικών κύκλων σημειώνοντας «είναι προφανής η αντίθεσή μας με τις προσπάθειες παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής, που εργάζονται με όπλα την κινδυνολογία, την ακατάσχετη εκλογολογία, την ‘προθυμία’ για προσαρμογή στις απαιτήσεις των δανειστών και την προπαγάνδα από στρατευμένα Μ.Μ.Ε. για την με κάθε θυσία πολιτική τους επιβίωση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας και του ‘ευρωπαϊσμού’» τόνισε ο κ. Βούτσης. Κατέληξε σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι η ανακοπή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προφυλαχθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κινδυνεύουν από το χτύπημα της διαχρονικής διαπλοκής και από την αναζήτηση των εγκληματικών ευθυνών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter