Βούτσης για Κωνσταντοπούλου: Είναι η αρχή και το τέλος των fake news

Βούτσης για Κωνσταντοπούλου: Είναι η αρχή και το τέλος των fake news

Κατά μέτωπο επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και των «Νέων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αιτία στάθηκε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας του ομίλου Μαρινάκη σύμφωνα με το οποίο -όπως είπε ο Ν. Βούτσης- «κατηγορείται η Βουλή ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός εκβιασμών ενόψει εκλογών» με φόντο την καθυστέρηση στη δημοσιοποίησης των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλεσε fake news το εν λόγω δημοσίευμα όπως και όσα παρεμφερή έχουν προηγηθεί, κρίνοντας ως υπαίτια για την κατάσταση αυτή την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άρχισε να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες. «Είναι η αρχή και το τέλος της αναπαραγωγής της ψευδούς είδησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης για την πρώην πρόεδρο της Βουλής, προσθέτοντας ότι αδυνατεί πλέον να την παρακολουθήσει νοητικά.

Επισήμανε δε πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνεργάτες του έχουν πρόσβαση στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, εξηγώντας παράλληλα ότι αιτία της καθυστέρησης δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες αποτελούν οι προσφυγές των δικαστικών στο ΣτΕ που επιθυμούν την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η υποβολή των ακυρωθεισών δηλώσεων για τα έτη 2016, 2017, 2018 θα ολοκληρωθεί στις 30 Απρίλιο, ενώ υπενθύμισε και το γεγονός της δημοσιοποίησης δηλώσεων τριών ετών (σ.σ. χρήσεις 2012, 2013 και 2014) μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε εμμέσως την επάρκεια των ελέγχων επί των δηλώσεων πόθεν έσχες από την Γ΄ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες λόγω των εκατοντάδων φακέλων που καλείται να ελέγξει η εν λόγω υπηρεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter