Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Βούτσης: Η ελληνική περιπέτεια θα πρέπει να τελειώσει μέχρι και τον επόμενο χρόνο

Η αντιμετώπιση των εθνικιστικών και ανιστόρητων προσεγγίσεων δεν θα φέρουν αποτέλεσμα όσο συνεχίζονται οι πολιτικές της αυστηρής λιτότητας και οι «μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και την αγορά εργασίας, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην παρουσίαση χθες του βιβλίου του δημοσιογράφου και εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο: «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί: Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια συνεργασίας στην ΕΕ».

Μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Βούτσης είπε: «Η αντιμετώπιση των τάσεων για εθνική αναδίπλωση, για εθνικιστικές συμπεριφορές και για επικίνδυνες, ανιστόρητες συλλήβδην αντιευρωπαϊκές προσεγγίσεις δε μπορεί να είναι αποτελεσματική όσο συνεχίζουν να ασκούνται πολιτικές αυστηρής οικονομικής λιτότητας διανθισμένες με "μεταρρυθμίσεις" που υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και αποδιαρθρώνουν την αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, στο όνομα των «Κανόνων του Συμφώνου σταθερότητας» και της οικοδόμησης μιας, κατά το κοινό λεγόμενο, Γερμανικής Ευρώπης».

Η Ευρώπη, είπε, αναζητάει έναν νέο ισχυρό ρόλο. Ο κ. Βούτσης μίλησε για μια Ευρώπη με όραμα, αξίες, ανάπτυξη, ασφάλεια, και ενίσχυση της δημοκρατίας και των εγγυήσεων του κοινού νομικού μας πολιτισμού και υπογράμμισε ότι «μέσα σε αυτό το μεγάλο κάδρο αυτής της προοπτικής, η ελληνική περιπέτεια θα πρέπει να τελειώσει μέχρι και τον επόμενο χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.