Βούτσης: Κατατίθενται τα νομοσχέδια για δασικούς χάρτες - εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με δύο σημαντικά νομοσχέδια στην ατζέντα, των δασικών χαρτών και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αναμένεται να ασχοληθεί η Βουλή μετά το Πάσχα. Αυτό δηλών σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει διαρροή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Με δύο σημαντικά νομοσχέδια στην ατζέντα, των δασικών χαρτών και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αναμένεται να ασχοληθεί η Βουλή μετά το Πάσχα. Αυτό δηλών σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει διαρροή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Σχολιάζοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διεύρυνση της περιόδου με την οποία θα ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Νίκος Βούτσης είπε πως «δεν χρειάζονται πολιτικές σκιαμαχίες σε έναν τομέα στον οποίο έχει πονέσει πολύ ο ελληνικός λαός».

Για το νομοσχέδιο των δασικών χαρτών, είπε ότι "ελπίζουμε μέχρι τη Μ. Τετάρτη να τελειώσει, ή την αμέσως επόμενη, γιατί η Βουλή θα κλείσει για μια εβδομάδα". Και

Το ότι έρχεται σήμερα το ζήτημα των δασικών χαρτών, το ότι έρχεται μετά από διαβούλευση και αλλαγές που έκανε το αρμόδιο υπουργείο -επίσης θα περιμένουμε και μέσα στην Ολομέλεια σε τι συμφωνίες, συμβιβασμούς θα προχωρήσουν-, πιστεύω πως είναι μια σημαντική εξέλιξη. Πιστεύω πως η εμπειρία από τόσα χρόνια αυθαιρεσίας, ανομίας, ή εν πάση περιπτώσει ευθύνης και του ίδιου του κράτους, του Δημοσίου για τα του οίκου του, πιστεύω πως η εμπειρία, για να μην πω η σοφία, όλης αυτής της εξέλιξης θα αποτυπωθεί σε ένα βιώσιμο νομοσχέδιο, το οποίο θα γίνει αποδεκτό από την κοινωνία και το οποίο θα βάλει κανόνες από δω και πέρα. Και νομίζω πως δεν θα είναι αρκετοί αυτοί που θα χάσουν κάτι από αυτό που έχουνε ήδη είτε μέσα από την παράδοση και τη χρήση είτε μέσω της ιδιοκτησίας στη δική τους μερίδα. Έχει γίνει ο σχετικός διάλογος και όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αν στην αρχή υπήρχαν πολύ μεγάλες αντιρρήσεις και κριτικές από πολλά μέρη της Ελλάδος τώρα νομίζω έχει βρεθεί ένα modus vivendi".

Για το επίσης πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, το οποίο αφορά δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, θα μπει στις επιτροπές τους δύο προσεχείς εβδομάδες και μετά τις 24 Απριλίου θα μπει στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία. Ακόμη, έχουν αναρτηθεί κάποια νομοσχέδια, όπως το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ή κάποια άλλα, κυρώσεις Συνθηκών. Υπάρχει ένα πλούσιο νομοθετικό έργο το οποίο, βεβαίως, θα είναι σε αναμονή και των νομοθετημάτων που θα έρθουν κατ' επιταγή της συμφωνίας, η οποία από ό,τι βλέπουμε επετεύχθη για το θέμα της β΄ αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.