Βούτσης: Θεσμικά προσηλωμένη η επιστολή Τσίπρα, όποιος θέλει ας δοκιμάσει πρόταση μομφής

Βούτσης: Θεσμικά προσηλωμένη η επιστολή Τσίπρα, όποιος θέλει ας δοκιμάσει πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε ως θεσμικά προσηλωμένη την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον ίδιο, με την οποία τον καλούσε να μην πάρει καμία απολύτως πρωτοβουλία για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής αναφορικά με τα προνόμια που αφορούν τους προέδρους Κ.Ο. που διαλύονται. Παράλληλα, προκάλεσε ευθέως τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Ν. Βούτσης εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της μεγαλύτερης Κ.Ο. απέσυρε δια της επιστολής του την πρόθεση του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικά κόμματος να τροποποιηθεί ο Κανονισμός ως προς το σκέλος που αφορά τα προνόμια – δικαιώματα των πολιτικών αρχηγών που χάνουν την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα. «Δεν εντέλει ο πρωθυπουργός, γνωστοποιεί» απάντησε σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προκύπτει καμία παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών.

Αίτημα στην Επιστημονική Επιτροπή

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή για τον Κανονισμό της Βουλής, Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, κατέθεσε πρόταση προκειμένου να γίνει μία ξεκάθαρη ερμηνεία από την Επιτροπή αναφορικά με το τι προβλέπει ο Κανονισμός για τη διάλυση Κ.Ο. Απόρροια της πρότασης της βουλευτού των ΑΝΕΛ, ήταν ο κ. Βούτσης να απευθύνει επίσημο αίτημα γνωμοδότησης στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, το οποίο και αναμένεται να γνωμοδοτήσει το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά τη μη παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου και όσα δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής την Παρασκευή, ο κ. Βούτσης είπε ότι τον ενημέρωσε για τις συνέπειες της παραίτησής του.

«Όποιος θέλει, ας το δοκιμάσει…»

Ως προς την έντονη κριτική που δέχτηκε από τη ΝΔ, ο κ. Βούτσης κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, λέγοντας μάλιστα με νόημα: «Όποιος θέλει, ας το δοκιμάσει».

«Έχουμε πολιτευτεί με απόλυτη θεσμική προσήλωση κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ με την κατάθεση πρότασης μομφής θα βοηθούσε προκειμένου να αποδειχθεί ότι το προεδρείο λειτουργεί πάντα εντός θεσμικών πλαισίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter