Βούτσης: «Οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή από ακραίες ομάδες»

Βούτσης: «Οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή από ακραίες ομάδες»

Για οργανωμένο σχέδιο ταυτόχρονης εισβολής στη Βουλή από ακραίες ομάδες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Βούτσης περιέγραψε ότι η συντονισμένη απόπειρα εισβολής στο Κοινοβούλιο έγινε σε πέντε σημεία ταυτοχρόνως και ήταν διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν μια συστηματική προσπάθεια από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή. Αυτή η προσπάθεια έγινε επί δίωρο. Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ» είπε και πρόσθεσε:.

«Οι επιθέσεις έγιναν σε πέντε σημεία στη Βουλή. Εκτός από το φυλάκιο στη Β. Σοφίας, σε όλα τα άλλα σημεία υπήρξαν συγκρούσεις και σαφείς προσπάθειες εισόδου στη Βουλή δια της βίας, οι οποίες απετράπησαν από την αστυνομία η οποία, εξ όσων είδα, και δεν θέλω να πάρω θέση για τη συζήτηση την επιχειρησιακή που γίνεται, ούτε και είναι ο ρόλος μου αυτός, απ΄ ότι είδα δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις της. Δηλαδή η αστυνομία λειτούργησε απολύτως, ως προς αυτά τα σημεία και ως προς τη Βουλή, απολύτως αμυντικά».

Συμπέρανε δε ότι είναι σαφές πως τα επεισόδια αυτά δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, τους ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο. «Ίσα-ίσα λειτούργησαν οι επιθέσεις αυτές αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση και υπήρξε και επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο» υποστήριξε, ενώ σχολίασε ότι: «Δυστυχώς ήταν μια πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή με χρήση βίαιων μέσων».

«Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε» κατέληξε.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter