Βούτσης σε Λοβέρδο: Ήσουν υπουργός του Σαμαρά που δεν πατούσε στη Βουλή

Βούτσης σε Λοβέρδο: Ήσουν υπουργός του Σαμαρά που δεν πατούσε στη Βουλή

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής στις επικρίσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για τη μακρηγορία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω του «πινγκ πονγκ» που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Ο Νίκος Βούτσης παραδέχθηκε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων μιλούν αρκετή ώρα, εξηγώντας ότι από τη μία αυτό είναι θετικό γιατί γίνεται μία άνετη συζήτηση, όμως, από την άλλη, το γεγονός αυτό μειώνει τον χρόνο ομιλίας βουλευτών.

«Είναι μία επιλογή για την οποία κρίνομαι ως πρόεδρος της Βουλής. Και είναι μία καλύτερη επιλογή από αυτήν που ζήσαμε επί δυόμιση χρόνια, όταν ήσασταν μέλος μιας κυβέρνησης της οποίας ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν απαντούσε στους βουλευτές, αλλά δεν παρίστατο και ποτέ σε συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» είπε για την πρακτική που ακολουθούσε ο Αντώνης Σαμαράς την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας και συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης:

«Αυτή η Βουλή έχει αναπνεύσει. Έχει αναπνεύσει δημοκρατικά. Παρακολουθεί όλος ο κόσμος αυτές τις πολύ γόνιμες και πυκνές διαδικασίες. Δεν χαίρομαι για το επίπεδο κάποιων συζητήσεων, αλλά αυτό αφορά όλους μας. Δεν είμαι εγώ ο κήνσορας που θα λέει κάθε φορά αν είναι υψηλό ή χαμηλό το επίπεδο των συζητήσεων».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται δεν γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και πως ουσιαστικά η κα Γεννηματά καλείται να μιλήσει σε άδεια αίθουσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter