Βούτυρο στο ψωμί κάθε πικραμένου

Βούτυρο στο ψωμί κάθε πικραμένου

• «Πολλές και μεγάλες οι προσδοκίες, πολλά και μεγάλα τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του VAR στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα λύσει προβλήματα ή θα δημιουργήσει νέα;» (Documento, 18/8)

• «Θα έχουμε πρωτάθλημα με… VAR! Το πολυδιαφημισμένο μηχάνημα που όλοι ελπίζουν να γλιτώσει από γκάφες, γκέλες και εγκληματικά σφυρίγματα τους διαιτητές. Με τον κίνδυνο να απαξιωθεί, όπως και κάθε σοβαρή προσπάθεια στην Ελλάδα άλλωστε…» (Documento, 25/8)

Μια εβδομάδα προτού ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αλλά και την περασμένη Κυριακή με την πρώτη αγωνιστική της λίγκας εκφράσαμε τόσο τις αμφιβολίες μας για την αποτελεσματικότητα του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και τους φόβους μας για την απαξίωσή του από τους παράγοντες και από πολλά ΜΜΕ. Και προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, έγινε το έλα να δεις. Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να ηχούν απειλητικά και το περιβόητο VAR στήθηκε στον τοίχο για… επιτόπου εκτέλεση! Από τη στιγμή που την τελική απόφαση στις επίμαχες φάσεις την παίρνει ο διαιτητής, είναι φυσικό κι επόμενο να γίνουν λάθη. Οταν μάλιστα στην Ελλάδα όλα έγιναν στο πόδι, πρόχειρα και με ελλιπή εκπαίδευση διαιτητών και παραγόντων, τα λάθη είναι και αναμενόμενα. Η διαφορά μας με τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες; Εκεί φωνάζουν οι αδικημένοι μέχρι να φύγουν από το γήπεδο. Μετά τέρμα η γκρίνια. Γιατί τα όποια λάθη θεωρούνται ανθρώπινα. Στην Ελλάδα της δυσπιστίας, της αναξιοπιστίας και της αφερεγγυότητας όλα θεωρούνται ύποπτα και εκ του πονηρού. Συνεπώς –αν και είναι πολύ νωρίς– το VAR θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί κάθε πικραμένου παράγοντα ή επενδυτή, αφού εκτός από διαιτητές και βοηθούς θα έχει στο στόχαστρο και τους χειριστές του Video Assistant Referee…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter