Βραβεία ΠΣΑΤ: Όπου φύγει φύγει ο Αυγενάκης!

Βραβεία ΠΣΑΤ: Όπου φύγει φύγει ο Αυγενάκης!

Σε άτακτο φυγή τράπηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όταν οι βραβευμένοι συντάκτες του αθλητικού τμήματος του Documento πήραν το μικρόφωνο για να καταγγείλουν τον διαρκή οικονομικό αποκλεισμό που υφίσταται η εφημερίδα μας από την κυβέρνηση.

«Το βραβείο ανήκει σε όλους τους συναδέλφους ενός εντύπου στο οποίο γίνεται ανηλεής πόλεμος, από την κυβέρνηση και από άλλα παράκεντρα εξουσίας. To Documento ενοχλεί γιατί παράγει δημοσιογραφία και θα συνεχίσει να το κάνει», είπε ευθαρσώς ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος, Αντώνης Φουντής, εκπροσωπώντας και τους Νίκο Παπαδογιάννη, Σάββα Λιβάνιο

Το ξέσπασμα χειροκροτήθηκε από περίπου 200 αθλητικούς συντάκτες στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά ο Λ. Αυγενάκης αρκέστηκε σε ειρωνικό χαμόγελο. Μερικά από 5-10 λεπτά αμηχανίας, ο υφυπουργός και οι συνοδοί του αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ η τελετή των Δημοσιογραφικών Βραβείων βρισκόταν ακόμη στα μισά της. Παρών στην αίθουσα ήταν και ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος δεν αντέδρασε.

Στο στιγμιότυπο από τις βραβεύσεις διακρίνονται, από δεξιά, οι Σ.Λιβάνιος, Α.Φουντής, Ν.Παπαδογιάννης, μαζί με τον γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρη Κουμπιά ο οποίος έδωσε τους τιμητικούς παπύρους. Οι συνάδελφοι του αθλητικού τμήματος του Documento απέσπασαν το έπαθλο «Πάνος Γεραμάνης», για το περιοδικό Ηot Doc με γενικό τίτλο: «Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 40 χρόνια στον βούρκο».

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο συνεργάτης του Κουτιού της Πανδώρας Θάνος Σαρρής, για το βιβλίο του «Η Μπάλα Στην Κερκίδα». 

Σημειώνεται πως ο Αυγενάκης προσήλθε στην τελετή με 25 λεπτά καθυστέρηση ενώ σηκώθηκε από τη θέση του «εκτός πρωτοκόλλου» για να αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί με δημοσιογράφους από την Κρήτη οι οποίοι βραβεύτηκαν… 

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε αναλάβει να κάνει άλλη βράβευση, ενώ και τους Κρήτες τους είχε αναλάβει άλλος επίσημος.

Ο ΠΣΑΤ τίμησε επίσης τους εξής δημοσιογράφους, για τη δουλειά τους μέσα στο 2019:

ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ

· Έπαθλο «Κώστας Μότσης»: Βαγγέλης ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, Εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» Ιωαννίνων, για την τριλογία αφιερωμάτων: α) «Το τουρνουά Χριστουγέννων στα παλιά Γιάννινα», β) «Απόκριες στα γήπεδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα», γ) «Τσουγκρίζοντας αυγά στα γήπεδα της Ηπείρου»

· Έπαθλο «Λάζαρος Πατσουράκος»: Γιάννης ΛΑΜΠΙΡΗΣ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για το θέμα «Λεφτά πεταμένα στο Σαρωνικό»

· Ειδικός Έπαινος: Συντακτική ομάδα (Βαγγέλης ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Παναγιώτης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κώστας ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Χρήστος ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗΣ), Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Πατρών, για το Ένθετο των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

· Έπαθλο ΕΣΗΕΑ: Νίκη ΜΠΑΚΟΥΛΗ, Ιστοσελίδα «Contra.gr», για τη Συνέντευξη «Ο Ντίνο Ράτζα άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ»

· Έπαθλο ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ : Λουκάς ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΟΣ, Ιστοσελίδα «athletestories.gr», για τη Συνέντευξη του βολεϊμπολίστα Παναγιώτη Πελεκούδα: «Θα σας πω ένα μυστικό»

· Έπαθλο «Νίκος Αντωνιάδης»: Κάρολος ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ, Ιστοσελίδα «stivosspor.blogspot.com», για την παρουσίαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Ντόχα

· Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»: Στέφανος ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, Ιστοσελίδα «fosonline.gr», για τη Συνέντευξη του Ζόραν Γκάετς: «Να γιατί οι Σέρβοι κυριαρχούν στα ομαδικά αθλήματα»

· Ειδικός Έπαινος: Παντελής ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλίας ΚΑΛΛΟΝΑΣ , Ιστοσελίδα «Sport24.gr», για την Έρευνα : «Ωμή βία και σεξισμός στη συνθηματολογία»

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

· Έπαθλο ΠΟΕΣΥ : Σωτήρης ΤΑΜΠΑΚΟΣ, Ραδιοφωνικός Σταθμός «Sport FM», για τη Συνέντευξη με το διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου Τάσο Σιδηρόπουλο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

· Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος» : Βαγγέλης ΙΩΑΝΝΟΥ, Τηλεοπτικό Κανάλι «ΕΡΤ», για το Ντοκιμαντέρ: «100 χρόνια ΧΑΝΘ, 100 χρόνια Μπάσκετ στην Ελλάδα».

· Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»: Γιάννης ΓΙΑΓΚΙΝΗΣ, Τηλεοπτικό Κανάλι «Euronews», για τη Συνέντευξη με τον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ

WEB-TV

· Έπαθλο «Ανδρέας Μπόμης»: Μανώλης ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΠΑΕ ΟΦΗ, για την ταινία μικρού μήκους «Trust the Process»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

· Έπαθλο «Νίκος Σωτηρίου»: Πάρης ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ, για στιγμιότυπο του αθλήματος Θαλάσσιο Σκι, από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

· Ειδικός Έπαινος: Δημήτρης ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ, για στιγμιότυπο με τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας

Ειδικό Επαμειβόμενο Έπαθλο

«Θεαγένης ο Θάσιος»: Γιώργος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Γιώργος ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, για την Περιοδική έκδοση «42.195» με θέμα: «Αυθεντικές ιστορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας»

Στην εκδήλωση του Συνδέσμου τιμήθηκαν επίσης:

1. Οι οικογένειες των συναδέλφων Ανδρέα Μπόμη και Νίκου Αντωνιάδη που έφυγαν πέρυσι από τη ζωή

2. Ο Επί Τιμή Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Πέτρος Λινάρδος για 75 χρόνια παρουσίας και σημαντικής προσφοράς του στην δημοσιογραφία.

3. Η Εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση Ρεθύμνου για την ανελλιπή έκδοσή της από το 1912 και την ουσιαστική προσφορά της στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης για 107 συναπτά έτη.

4. Το ραδιόφωνο ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την πολύχρονη προσφορά του στον Αθλητισμό και την Κοινωνία

5. Η συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου Ελένη Παπαθανασίου για τη σπουδαία προσφορά της στην Κοινωνία με την Έκθεσης Φωτογραφίας της με θέμα «Βόλος, η πόλη μου», τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στην αγορά ειδικά διαμορφωμένου οχήματος για τις ανάγκες μαθητών με αναπηρία. Για τη συμβολή τους στην πρωτοβουλία αυτή βραβεύεται η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και το Επικουρικό Ταμείο της Ένωσης

Επίσης τιμήθηκαν οι συγγραφείς βιβλίων το 2019:

1. Γιάννης Γεωργάκης: «Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

2. Δημήτρης Καρύδας: « Φιλική Εταιρεία Πνεύματος»

3. Ευάγγελος Κουκούλογλου:

α) «Στέλιος Καζαντζίδης:1931-2001, Εγώ ‘μαι πρόσφυγα παιδί»

β) «Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ! της ψυχής και της καρδιάς μας»

4. Πέτρος Λινάρδος:

α) «Κωστής Τσικλητήρας από την πύλη του Νέστορα στην κορυφή του κόσμου»

β) «ΠΛΙΝΘΟΙ & ΚΕΡΑΜΟΙ»

5. Μανόλης Παντινάκης: «Η Κατοχή δεν μας λύγισε…»

6. Μάκης Παπαζήσης: «Όταν το χειρόγραφο έχει φωνή»

7. Λευθέρης Πλακίδας : «Ταξιδεύοντας»

8. Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Πικρό γάλα»

9. Βασίλης Σαμπράκος «ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ»

10. Περικλής Στέλλας: «LISBETH – Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ»

Τέλος έπαινοι απονεμήθηκαν στα παιδιά αθλητικών συντακτών για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

1. Ακάλεστος Κωνσταντίνος – Ραφαήλ: Σχολή Θετικών Επιστημών τμήμα Φυσικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

2. Δημάτου Κατερίνα: Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. ΑΣΟΕ

3. Καρύδα Δήμητρα: Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

4. Κορακή Άννα – Μαρία: Σχολή Επιστημών της Αγωγής Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

5. Πιτιακούδης Γιώργος: Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

6. Σαμαρά Βενετία – Σοφία: Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Τμήμα Οικονομίας και Οικολογίας. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

7. Σόμογλου Εβελίνα : ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών

8. Χαραλαμπίδης Χρήστος: Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter