Βραβείο «Δημήτρης Χορν»: Αυτοί είναι φετινοί οι υποψήφιοι

Βραβείο «Δημήτρης Χορν»: Αυτοί είναι φετινοί οι υποψήφιοι

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ερμηνείας νέου άντρα ηθοποιού, κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 20:00, στο θέατρο «Χορν» (Αμερικής 10) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το βραβείο, για τη σεζόν 2015-2016 (Φθινόπωρο 2015-Καλοκαίρι 2016), είναι οι ακόλουθοι:

Γιώργος Κατσής, για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και ‘Αγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

Κωνσταντίνος Μπιμπής, για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Γιάννης Νιάρρος, για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”).

Γιώργος Τριανταφυλλίδης, για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Στην εκδήλωση της απονομής, χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θα θυμηθεί στιγμές από τη φιλία της με τον Δημήτρη Χορν, αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους, ενώ η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter