Brain drain από τους «άριστους»…

Brain drain από τους «άριστους»…

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ενεργοποιήσει τα προγράμματα υποτροφιών για τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υλοποιώντας τον Α΄ και Β΄ κύκλο μέχρι τα τέλη του 2018. Συγκεκριμένα, ο πρώτος κύκλος περιλάμβανε 211 υποτροφίες, ο δεύτερος 700 και φυσικά θα ακολουθούσε τρίτος κύκλος.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου, όμως, όχι μόνο δεν έδωσε τις υποτροφίες του 2019, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020 ματαίωσε τελικώς το πρόγραμμα, αποστερώντας από εκατοντάδες νέους επιστήμονες το δικαίωμα των υποτροφιών υλοποίησης διδακτορικής έρευνας!

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.

Είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται –όχι άδικα– ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης στέλνει ουσιαστικά τους νέους Ελληνες ερευνητές στο εξωτερικό, διαμορφώνοντας μια ακόμη χαμένη γενιά.

Και το κάνει μια κυβέρνηση που προεκλογικά έκανε σημαία της την «αριστεία» και θεωρούσε νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας το brain drain.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter