«Βράζει» η Κ.Ο. της ΝΔ με Χατζηδάκη: Επεισόδιο στη Βουλή με τον Βλάχο να ωρύεται (Video)

«Βράζει» η Κ.Ο. της ΝΔ με Χατζηδάκη: Επεισόδιο στη Βουλή με τον Βλάχο να ωρύεται (Video)

Στα όριά τους έχει οδηγήσει πολλούς βουλευτές της ΝΔ η συμπεριφορά του Κωστή Χατζηδάκη, o οποίος απέρριψε όλες τις βουλευτικές τροπολογίες. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ήταν το επεισόδιο που σημειώθηκε εντός και εκτός της Ολομέλειας, με τον Γιώργο Βλάχο να βγαίνει εκτός εαυτού.

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος να απορρίψει όλες τις τροπολογίες βουλευτών της συμπολίτευσης τη στιγμή που -σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr– είχε δεσμευτεί ότι θα τις υιοθετήσει. Με βάση τη δέσμευση που δεν τήρησε ο Κ. Χατζηδάκης, κατατέθηκαν συνολικά 18 βουλευτικές τροπολογίες, τις οποίες υπογράφουν 17 βουλευτές της ΝΔ.

Η στάση του υπουργού προκάλεσε οργή σε αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας, καθώς η απόρριψη των τροπολογιών τους εκθέτει -όπως οι ίδιοι επισημαίνουν- στην εκλογική τους βάση. «Δεν έχει διάθεση ο υπουργός να επιλύσει χρόνια ζητήματα που «λιμνάζουν» παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος μας έκλεινε το μάτι…» σχολίασε οργισμένος ένας εξ αυτών στο documentonews.gr.

Επεισόδιο με Βλάχο

Ο Γιώργος Βλάχος είχε καταθέσει συνολικά 11 τροπολογίες για να συμπεριληφθούν στο χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και άκουσε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης τον Κ. Χατζηδάκη να τις απορρίπτει όλες. Ωστόσο, η σταγόνα που  ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση του υπουργού να προβεί σε μία νομοθετική βελτίωση για την οποία είχε δώσει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις.

Τότε, όπως κατέγραψε το κανάλι της Βουλής, ο Γ. Βλάχος ανέβηκε στα υπουργικά έδρανα και μίλησε με έντονο ύφος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος, με τις κινήσεις του να καταδεικνύουν τον εκνευρισμό του. «Έλεος πια» φώναξε, με τον Κ.Χατζηδάκη και τον Δ. Οικονόμου να τον κοιτούν αποσβολωμένοι.

Εν συνεχεία, η κάμερα συνέλαβε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, να τρέχει από πίσω του για να τον προλάβει και να τον καθησυχάσει. Η φασαρία που προκλήθηκε στην αίθουσα ανάγκασε τον προεδρεύοντα, Χαράλαμπο Αθανασίου, να ζητήσει από τους Βλάχο – Οικονόμου να αποχωρήσουν.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και εκτός της Ολομέλειας παρουσία δημοσιογράφων. «Έλεος. Δεν πάει άλλο. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Δεν πειράζει, ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες» είπε ωρυώμενος ο Γ. Βλάχος.

«Να εξετάζονται οι βουλευτικές τροπολογίες»

Για το θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος συνέστησε στον υπουργό να μην απορρίπτει ελαφρά τη καρδία τις τροπολογίες κυβερνητικών βουλευτών. «Θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται όταν κατατίθενται από κυβερνητικούς βουλευτές και αφορούν σημαντικά προβλήματα. Αντιθέτως, τυφλά θα ζητείται από τον υπουργό οι βουλευτές να ψηφίζουν…» σχολίασε με νόημα.

Για την ιστορία, η νομοτεχνική βελτίωση που ζητούσε ο βουλευτής της ΝΔ έγινε αποδεκτή από τον υπουργό.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter