«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησαν σήμερα τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) και των (Σαουδαράβων) οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πρώτες που εξαπέλυσε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση στο σιιτικό Ιράν.

Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών, απείλησε με αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος και τους «συνεργάτες» του. «Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδικηθούμε τους τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους και τους υποστηρικτές τους για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη» φέρεται να είπε ο ταξίαρχος, σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι «έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι εκδικούνται το αθώο αίμα που χύνεται» στο Ιράν.

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές, με ανακοίνωσή τους, απειλούν το Ιράν με νέες επιθέσεις.

Πρόεδρος Ιράν: «Η τρομοκρατία είναι πρόβλημα όλων»

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί από την πλευρά του δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στην Τεχεράνη, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 12 ανθρώπων και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα ενώσουν ακόμη περισσότερο τον ιρανικό λαό.

«Οι σημερινές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τεχεράνη θα κάνουν την Ισλαμική Δημοκρατία πιο αποφασισμένη στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού και της βίας στην περιοχή», σημείωσε ο Ροχανί σε μια ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι θα συντρίψουμε τις συνωμοσίες των εχθρών μας με περισσότερη ενότητα και περισσότερη δύναμη».

Ακόμη, ο ιρανός πρόεδρος κάλεσε να υπάρξει «διεθνής ενότητα και συνεργασία» εναντίον της «τρομοκρατίας».

«Το μήνυμα του Ιράν είναι πως η τρομοκρατία είναι πρόβλημα όλων και χρειάζεται η ενότητα και η περιφερειακή και διεθνής συνεργασία εναντίον του εξτρεμισμού και της βίας», σημείωσε.

Άμεση ήταν η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη σήμερα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter