Βραζιλία: Δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία μπήκε στο «στόχαστρο» των αρχών

Βραζιλία: Δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία μπήκε στο «στόχαστρο» των αρχών

Το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία είναι στην κορυφή της λίστας των… υπόπτων για τη δημιουργία πετρελαιοκηλίδας μήκους 2.000 χιλιομέτρων.

Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών της Βραζιλίας, καθώς φέρεται να ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα που σημειώθηκε μεταξύ της 28ης και της 29ης Ιουλίου στα 700 χιλιόμετρα από τις ακτές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως εκτελεί εντάλματα έρευνας σε διευθύνσεις που συνδέονται με μια ελληνικής εθνικότητας εταιρεία. Παράλληλα, οι αρχές της Βραζιλίας γνωστοποίησαν το ότι έχουν ζητήσει την αρωγή διεθνών υπηρεσιών, όπως η Ιντερπόλ, για την επίσπευση των ερευνών.

«Το υπό ελληνική σημαία σκάφος ελλιμενίσθηκε στις 15 Ιουλίου στη Βενεζουέλα, παρέμεινε για τρεις ημέρες και απέπλευσε για τη Σιγκαπούρη μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού, σταματώντας μόνο στη Νότια Αφρική. Η πετρελαιοκηλίδα, την οποία ερευνάμε, φέρεται ότι σημειώθηκε στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας ανέφερε πως το υπό ελληνική σημαία πλοίο μετέφερε πετρέλαιο το οποίο είχε φορτώσει στον τερματικό σταθμό Σαν Χοσέ της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Βραζιλία έχει μέχρι στιγμής μαζέψει 2.000 τόνους λάσπης με πετρέλαιο από παραλίες στη διάρκεια των επιχειρήσεων καθαρισμού που συνεχίζονται, ενώ εργάζεται για τη διάσωση πουλιών και θαλάσσιων χελωνών που έχουν καλυφθεί από το παχύρευστο αργό πετρέλαιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter