Βραζιλία- κορονοϊός: Ακόμη 600 θάνατοι σε μία ημέρα από την… «γριπούλα» του Μπολσονάρου

Βραζιλία- κορονοϊός: Ακόμη 600 θάνατοι σε μία ημέρα από την… «γριπούλα» του Μπολσονάρου

Στη Βραζιλία καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη, γεγονός που δείχνει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται ακόμη στη μέση της μάχης, παρότι σε ορισμένες πολιτείες η δραστηριότητα αποκαθίσταται.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες ότι του αναφέρθηκαν 600 θάνατοι σε ένα 24ωρο εξαιτίας της COVID-19 και 6.935 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο προηγούμενος βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός ανερχόταν σε 474 θανάτους και είχε καταγραφεί την 28η Απριλίου.

Στη Βραζιλία καταγράφονται συνολικά 7.921 θάνατοι επί συνόλου 114.715 κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Η χώρα έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στη Λατινική Αμερική. Οι θάνατοι που αναφέρθηκαν αυξήθηκαν κατά περίπου 8,2% χθες σε σύγκριση με τη Δευτέρα και τα κρούσματα κατά 6,4%.

Οι πολιτείες με τα περισσότερο κρούσματα είναι η Σαν Πάουλου, η Ρίο ντε Ζανέιρο και η Σεαρά. Στην πρωτεύουσα αυτής της τελευταίας πολιτείας, τη Φορταλέζα, θα επιβληθεί απόλυτο lockdown μεθαύριο Παρασκευή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες, ο υπουργός Υγείας Βάντερσον Ολιβέρα σημείωσε πως ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο, αλλά ότι καταγράφηκαν επίσημα αυτό το 24ωρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter