Βραζιλία-Κορονοϊός: Αυξημένα μέτρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Βραζιλία-Κορονοϊός: Αυξημένα μέτρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Το Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς στη λειτουργία των εστιατορίων, των μπαρ και των παραλιών, καθώς και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα, με την ελπίδα ότι θα αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας που σαρώνει τη Βραζιλία.

Η πόλη των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι από τις τελευταίες που λαμβάνουν μέτρα στη Βραζιλία, μια χώρα που τις δύο τελευταίες ημέρες καταγράφει ρεκόρ θανάτων από την Covid-19. Την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους άλλοι 1.910 άνθρωποι.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου εξακολουθεί να υποβαθμίζει την έκταση της υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, αφήνοντας στις Πολιτείες και τους δήμους την ευθύνη να λάβουν μέτρα.

Οι περιορισμοί στο Ρίο θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή και για μία εβδομάδα. Μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα ενώ απαγορεύεται στους πλανόδιους να πωλούν την πραμάτεια τους στις πολυσύχναστες παραλίες. Από τις 23.00 μέχρι τις 5.00 το πρωί της επομένης απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών στους δρόμους, όμως τα οχήματα θα μπορούν να κινούνται κανονικά.

Τα καταστήματα θα κλείνουν στις 20.00 αλλά θα λειτουργούν, όπως επίσης και τα εστιατόρια, στο 40% της χωρητικότητάς τους.

«Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν έχουν παρά μόνο έναν σκοπό: να διασφαλίσουμε ότι το 2021 δεν θα επαναληφθεί η γενοκτονία του 2020 στο Ρίο ντε Ζανέιρο», είπε ο δήμαρχος Εντουάρντο Παές, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Ο δήμαρχος είπε ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη, διευκρινίζοντας όμως ότι τα νοσοκομεία της πόλης δεν κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις.

Την Τετάρτη η Πολιτεία του Σάο Πάουλο, η πολυπληθέστερη της χώρας με 46 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε ότι μπαίνει και πάλι στο «κόκκινο» και διακόπτονται όλες οι μη απολύτως αναγκαίες δραστηριότητες για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία 259.271 άνθρωποι μέσα σε έναν χρόνο. Στην Αμαζονία εντοπίστηκε μια νέα ανησυχητική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, η αποκαλούμενη P1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter