Βραζιλία: Νέες ταραχές σε φυλακή με τουλάχιστον 27 νεκρούς

Βραζιλία: Νέες ταραχές σε φυλακή με τουλάχιστον 27 νεκρούς

27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν σε μια φυλακή της Βραζιλίας το Σάββατο, επιδεινώνοντας το χάος ενός συστήματος όπου περίπου 140 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε μάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών από την αρχή του χρόνου.

Τα μέλη μιας συμμορίας ναρκωτικών πυροδότησαν τα επεισόδια, όταν εισέβαλαν σε ένα τμήμα της φυλακής Αλκασουίς, όπου κρατούνταν αντίπαλοί τους, είπαν αξιωματούχοι της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε συνέντευξη τύπου, στην πόλη Νατάλ. Οι αρχές θα αρχίσουν την ταυτοποίηση των σορών σήμερα Δευτέρα, είπαν.

Η αστυνομία περικύκλωσε τη φυλακή από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά περίμενε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής για να εισβάλλει, μετά από αναφορές ότι οι κρατούμενοι είχαν οπλιστεί και κυκλοφορούσαν έξω από τα κελιά τους. Εννιά άτομα που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στις φυλακές, είπαν αξιωματούχοι.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν αναφέρει ότι οι υπήρχαν πάνω από 30 νεκροί.

Όπως και με επεισόδια σε άλλες φυλακές της χώρας, νωρίτερα φέτος, σχεδόν όλοι οι σκοτωμένοι είχαν αποκεφαλιστεί, ενώ μερικά πτώματα είχαν καεί εν μέρει, είπε κάποια πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους έξι κρατούμενους που ξεκίνησαν τα επεισόδια και μπορεί να τους μεταφέρει σε ομοσπονδιακές φυλακές, πρόσθεσε. Οι συγκρούσεις οφείλονται σε αντίπαλες ομάδες κρατουμένων για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter