Βραζιλία: Ο δήμαρχος της πόλης Γκουανάμπι την παρέδωσε στον Θεό

Τι κάνει ένας δήμαρχος μόλις αναλαμβάνει τα καθήκοντά του; Ο Ζάιρο Μαγκαλιάες δήμαρχος του Γκουανάμπι, στη Βραζιλία πάντως παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης του… στον Θεό! Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους συμπολίτες του για αυτήν του την απόφαση.

Το δεύτερο, να ζητήσει Το θεόπνευστο διάταγμα άφησε άφωνους τους κατοίκους της πόλης. Σαν τους άρτους του Ευαγγελίου, οι οργισμένες ή ειρωνικές αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν ταχύτατα. Ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε την έναρξη μιας δικαστικής διαδικασίας για την ακύρωση του αντισυνταγματικού διατάγματος.

«Εγώ, ο Ζάιρο Μαγκαλιάες, διορισμένος εκ Θεού, εκλεγμένος με τη λαϊκή ψήφο για τη θητεία του 2017-20, διατάσσω την παράδοση των κλειδιών αυτού του δήμου του Γκουανάμπι στον Θεό» ανέφερε στο κείμενό του ο νέος δήμαρχος της πόλης των 85.000 κατοίκων στην Πολιτεία της Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία. «Κηρύσσω ότι αυτή η πόλη ανήκει στον Θεό», πρόσθεσε ο Μαγκαλιάες, που προέρχεται από το κεντρώο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB), στο διάταγμα υπ. αριθμόν 1 που έδωσε στη δημοσιότητα στις 2 Ιανουαρίου.

Υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του είναι «αμετάκλητη», ο δήμαρχος ακύρωσε «εξ ονόματος του Θεού τις συμφωνίες με κάθε άλλη θεότητα» και προειδοποίησε ότι «οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο του σκότους θα δώσουν λόγο στον Ιησού Χριστό της Ναζαρέτ» αυτοπροσώπως.

Το διάταγμα προκάλεσε σάλο, δεδομένου και ότι ο δήμαρχος δεν είχε προβάλει καθόλου τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Μετά τα καυστικά σχόλια, ο Μαγκαλιάες υπαναχώρησε και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε. Ορκίστηκε μάλιστα ότι «δεν είχε σκοπό να ακυρώσει το λαϊκό κράτος» και υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει την πόλη του «για όλους (...) χωρίς καμία διάκριση».

Η Βραζιλία είναι λαϊκό κράτος μολονότι το Σύνταγμά της κάνει αναφορά στον Θεό. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Καθολικοί, όμως οι Ευαγγελικές εκκλησίες αυξάνονται συνεχώς στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.