Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αντικατέστησε τον… μίμο του Γκέμπελς με πρωταγωνίστρια σαπουνόπερων

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αντικατέστησε τον… μίμο του Γκέμπελς με πρωταγωνίστρια σαπουνόπερων

Αλλαγή προσώπων στο υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας, όχι όμως και πολιτικής, με τη Ρετζίνα Ντουάρτε να παίρνει τη θέση του Ρομπέρτο Αλβίμ.

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρου αναγκάστηκε να απομακρύνει τον Αλβίμ από το υπουργείο Πολιτισμού, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε από λόγο που είχε εκφωνήσει ο ίδιος, δανειζόμενος στοιχεία από ομιλία του υπεύθυνου προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας, Γιόζεφ Γκέμπελς. 

Τη θέση του Αλβίμ θα πάρει η 72χρονη ηθοποιός Ρετζίνα Ντουάρτε. Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της τηλεοπτικής ιστορίας της Βραζιλίας. Αρκετοί τη θεωρούν ως «βασίλισσα της σαπουνόπερας», έχοντας πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες επιτυχημένες παραγωγές της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας. Η Ντουάρτε επισκέφθηκε πρόσφατα το Προεδρικό Μέγαρο και κατά την έξοδό της επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε την πρόταση Μπολσονάρου. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ζαϊχ Μπολσονάρου αντικαθιστά έναν… θαυμαστή του Γκέμπελς με μία σκληροπυρηνική οπαδό της δεξιάς, όπως η Ντουάρτε, η οποία είχε δηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή της προς τον πρόεδρο της χώρας. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, τονίζοντας σε ομιλία της ότι τάσσεται «ψυχή τε και σώματι» με τον ακροδεξιό υποψήφιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter