Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διαβεβαιώνει ότι «τα πάει καλά» στη μάχη με τον κορονοϊό

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διαβεβαιώνει ότι «τα πάει καλά» στη μάχη με τον κορονοϊό

Ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε ότι η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται είναι αποτελεσματική.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αντιμετωπίζει τις τελευταίες ώρες τον νέο κορονοϊό, τον οποίον στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει ως «γριπούλα», προκαλώντας την οργή των διεθνών ΜΜΕ, καθώς η Βραζιλία μετρά 1,6 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 66.000 νεκρούς.

Ο 65χρονος ακολουθεί θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη, τονίζοντας ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά. Μάλιστα, έγραψε στο Twitter πως: «Σε εκείνους που κραυγάζουν κατά της υδροξυχλωροκίνης αλλά δεν παρουσιάζουν εναλλακτικές λύσεις, λυπάμαι που θα τους πω ότι τα πάω πολύ καλά αφού το χρησιμοποιώ και, Θεού θέλοντος, θα ζήσω πολύ περισσότερο».

Η διαχείριση της κρίσης από τον Μπολσονάρου έχει επικριθεί από τους ειδικούς, επειδή πολέμησε τις προσπάθειες των πολιτειακών και δημοτικών αρχών να επιβάλουν την τήρηση αποστάσεων, με το σκεπτικό ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα ήταν χειρότερες από την ίδια την ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέλυσε δύο υπουργούς Υγείας, που ήταν και οι δύο τους γιατροί, και τους αντικατέστησε προσωρινά με έναν στρατηγό εν ενεργεία.

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης, ο Μπολσονάρου αναμένεται να πραγματοποιήσει τέσσερις βιντεοδιασκέψεις με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter