Βραζιλία: Σοκαριστικές εικόνες διάσωσης ανθρώπων από τις λάσπες ορυχείου – Δέκα νεκροί, 150 αγνοούμενοι (Photos+Videos)

Βραζιλία: Σοκαριστικές εικόνες διάσωσης ανθρώπων από τις λάσπες ορυχείου – Δέκα νεκροί, 150 αγνοούμενοι (Photos+Videos)

«Έχουν ανασυρθεί δέκα πτώματα. 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη», ανέφεραν οι αρχές της νοτιοανατολικής Βραζιλίας σε ανακοίνωσή τους, συμπληρώνοντας ότι 270 από τους 427 ανθρώπους που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης-κολοσσού των μεταλλείων Vale όταν σημειώθηκε η καταστροφή, βρέθηκαν ζωντανοί. Προηγούμενος απολογισμός της πυροσβεστικής έκανε λόγο για 200 αγνοούμενους.

Η κατάρρευση του φράγματος έγινε μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο συγκρότημα μεταλλείων Κόχεγκου ντο Φεϊζάου, στην πόλη Μπρουματζίνιου, όπου ζουν περίπου 39.000 άνθρωποι.

«Μια αληθινή παλίρροια καστανόχρωμης λάσπης κάλυψε αχανείς εκτάσεις με βλάστηση και σπίτια», διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επέβαινε σε ελικόπτερο.

_x000D_
_x000D_

Υποχωρώντας, το φράγμα απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων (τελμάτων), δημιούργησε «τσουνάμι λάσπης», που έσπασε άλλα δύο, μικρότερα φράγματα σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο.

Το καφεστιατόριο του μεταλλείου, που ήταν «γεμάτο κόσμο καθώς η καταστροφή χτύπησε την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι γευμάτιζαν, καταβροχθίστηκε από τη λάσπη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Βάλε.

«Θα διαπιστώσουμε τις ζημιές για να λάβουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να αμβλύνουμε την οδύνη των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και να αντιμετωπίσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα», είπε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, διαβεβαιώνοντας ότι θα επισκεφθεί την Πολιτεία Μίνας Ζεράις και θα επιθεωρήσει από αέρος την πληγείσα περιοχή.

Σύμφωνα με την πολιτειακή κυβέρνηση της Μίνας Ζεράις, επιχειρούν περίπου 100 πυροσβέστες, ενώ έχουν αναπτυχθεί δεκάδες ελικόπτερα.

Πρόστιμο

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, υπεύθυνο για το φράγμα που έσπασε χθες, Παρασκευή, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 300 αγνοούμενους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι πρόστιμο έχει επιβληθεί στον κολοσσό Vale. Το ποσό επιβεβαιώθηκε στο AFP από κυβερνητική πηγή.

https://www.youtube.com/watch?v=N3VRe9Lksxc

https://www.youtube.com/watch?v=3BAbx-Ax3gc

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter