Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί

Ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη στη Βραζιλία το ορόσημο των 90.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν άλλοι 1.595 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η Βραζιλία είναι η χώρα όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή στον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Έφθασε χθες τους συνολικά 90.134 νεκρούς. Κατέγραψε επίσης εξαιρετικά υψηλό αριθμό νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε μια ημέρα, 69.074, σύμφωνα με το υπουργείο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 2.552.265.

Ακόμα χειρότερα, τα επίσημα δεδομένα, επισημαίνουν αρκετοί επιστήμονες, υποτιμούν πολύ το εύρος της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου οι αρχές δεν κάνουν συγκριτικά παρά ελάχιστα τεστ.

Τόσο ο αριθμός των νέων θανάτων, όσο και αυτός των νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν ρεκόρ, όμως υπάρχει κάτι που τα σχετικοποιεί.

Τα στοιχεία είναι τόσο υψηλά διότι η πολιτεία Σαν Πάουλου, η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, είχε αναβάλει για χθες τη συμπερίληψη προχθεσινών στατιστικών που δεν είχε μπορέσει να εντάξει την προηγουμένη στις εθνικές εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Αυτό πάντως δεν αναιρεί διόλου το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό στη Βραζιλία. Αν ο τρέχον ρυθμός συνεχιστεί, η χώρα θα έχει ξεπεράσει τους 100.000 νεκρούς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter