«Βράζουν» στο ΚΙΝΑΛ μετά την «πανηγυρική ομιλία της προέδρου»

«Βράζουν» στο ΚΙΝΑΛ μετά την «πανηγυρική ομιλία της προέδρου»

Καζάνι που βράζει είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ λίγες ώρες μετά το πέρας της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή για το νέο ασφαλιστικό. Απ’ ό,τι φαίνεται, η πρόεδρος του κόμματος μίλησε στην Κ.Ο. οξύνοντας την εσωστρέφεια αντί να την αμβλύνει.

Όπως περιέγραφαν στο documentonews.gr πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι -επιεικώς- δυσλειτουργική. Αυτό προκύπτει από το έλλειμμα συλλογικών διαδικασιών που θα οδηγούσαν στις ανάλογες αποφάσεις για τις θέσεις που παίρνει το κόμμα σε κρίσιμες ή μη ψηφοφορίες στην Ολομέλεια.

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός των ίδιων πηγών για την ομιλία της Φ. Γεννηματά στην εκδήλωση της Κ.Ο., το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και ανακοινώθηκε η αρνητική στάση του κόμματος για το νέο ασφαλιστικό. «Για το ασφαλιστικό δεν προηγήθηκε καμία εσωτερική συζήτηση. Είχαμε, όμως, μια πανηγυρική συνεδρίαση όπου έγιναν ανακοινώσεις…» ανέφεραν δηκτικά, κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειμμα ηγεσίας που «οδηγεί το κόμμα στο κενό».

Στο ίδιο μοτίβο κριτικής εντάσσεται και η εσωκομματική σύγχυση που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για συγκεκριμένη συνάντηση ιστορικού στελέχους του κόμματος με βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μαθαίνουμε από τα Μέσα για τις συναντήσεις και συζητήσεις που γίνονται. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις της ηγεσίας» υποστηρίζουν.

«Προσωπικά παιχνίδια»

Δριμεία κριτική ασκείται, επίσης, σε πρόσωπα με συντονιστικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τα οποία έχουν κληθεί να διαχειριστούν βαρυσήμαντες κοινοβουλευτικές «αποστολές». Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για προσωπικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των λοιπών μελών της Κ.Ο. και από τα οποία παίρνουν ξεκάθαρες αποστάσεις. Λόγου χάρη, χειρισμοί συγκεκριμένων εκπροσώπων του κόμματος στην Προανακριτική Επιτροπή βρίσκονται στο στόχαστρο της εσωτερικής κριτικής που ασκείται.

Επιπλέον, γκρίνιες ακούγονται και για την μιντιακή προώθηση συγκεκριμένων προσώπων που δεν έχουν κοινοβουλευτικό ρόλο και λόγο. Ειδικότερα, εκφράζεται δυσαρέσκεια για τους λόγους που γίνεται αυτή η κεντρική επιλογή, τη στιγμή που στελέχη του κόμματος τα οποία έθεσαν εαυτόν στη λαϊκή ετυμηγορία και πέτυχαν την εκλογή τους, καταλήγουν ουσιαστικά παραγκωνισμένα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter